torsdag, mars 13, 2014

Kronärtskocka med ghee, chilikyckling och getost


Dagens middag.


Guacamole



Såhär gör jag min guacamole. Mosa ihop 2 avokados (med en gaffel) med 2 vitlöksklyftor, lite chiliflakes, 1 tsk limejuice, 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.


onsdag, mars 12, 2014

Vegetariskt idag


Detta var så himla lyckat. Mina grönsaksbiffar blev verkligen perfekta. Stekte i min plättlagg så kunde bara enkelt skeda upp smeten, sen stekte jag dem i mediumvärme ganska länge. De innehåller morot, zucchini, ägg, halloumi, purjolök, senap, salt och peppar. Serverade tillsammans med en guacamole och ugnsrostad broccoli, morot, rödbeta och sparris. Allt ekologiskt.


tisdag, mars 11, 2014

Snabbmat lchf


Dagens supersmarriga middag. Omelett med sparris, tomat, purjolök och salami. Serverade tillsammans med ruccola, mangold, spenat och olivolja. Så gott.


Rester


Rester är gott både för dig, miljön och plånboken.
Lite gott o blandat. Champinjoner, tomater, köttfärs och gröna blad (mangold, ruccola, spenat).

Ugnsbakad broccoli med inkokt torsk och äggsås


Min sons favoriträtt och så enkelt att göra. och så himla gott.

Ingredienser för 4-6 port:
1 kg färska torskfiléer

Lag:
1,5 liter vatten
0,5 dl ättikssprit 12%
1,5 msk salt
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Sås:
25 g smör
5 dl grädde
2 tsk stark senap
5 hårdkokta ägg
havssalt
vitpeppar

Tillbehör:
Bakad broccoli (kör in broccolin i halvor i 200 grader med flingsalt, olivolja och ghee (eller smör))
Finhackad persilja att strö över torsken och såsen

Gör såhär:
1. Koka upp lagen och dra ner värmen till 0. Låt dock grytan stå kvar på plattan.
2. Lägg i torsken försiktigt och lägg på locket. Torsken ska varken koka eller sjuda utan bara ligga i den varma lagen i ca 60 minuter.
3. Koka ägg till såsen.
4. Gör vitsåsen. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Salta och peppra. Häll på grädden i omgångar tills allt kokat in. Låt sen vitsåsen puttra en bra stund tills den är bra tjock.
5. Finhacka äggen och rör ner i såsen och låt puttra en liten stund till. Smaka av med senap, salt och vitpeppar.
6. Gör tillbehören samtidigt.

söndag, februari 16, 2014

Instagram


Ja jag vet, jag suger på att uppdatera här, men jag sköter mig ändå exemplariskt med maten. Har inte fuskat en endaste gång sen 1/1. Äter helt sjukt toknyttigt och jag tror att Instagram är en stor hjälp för mig. Dels får jag supermycket inspiration från alla foodies där som lägger upp helt sjukt underbara matbilder och sen blir jag själv taggad att följa mitt mål när jag ska laga mat och få till det nyttigt och snyggt på bild. Så därför har Instagram blivit mitt favoritforum. Där lägger jag upp alla mina läckra matbilder. Det är ett mycket snabbare forum än vad bloggen är. Men jag lovar kika in här då och då.

Jag har ju också en ren matblogg, där jag kallar mig Mattalibanen så kika in där för lite ekorecept eller följ mig på Instagram, där jag också kallar mig Mattalibanen. För det är precis vad jag är!