söndag, februari 27, 2011

27/2-2011


Dagens bild: Dagens middag (sorry för en grå och trist bild).

Veckodag: söndag
Jobbat:
3 x Snackigt om dagen:
1. Nu har jag bara 600 gram kvar tills jag gått ner 20 kg. Räknar med att nå det inom 2-3 veckor.

2. Äntligen har vi beställt en ny kaffebryggare, det blev en röd Moccamaster som jag skrev om tidigare. Och när vi ändå gjorde det så beställde vi ny kyl och frys, som vi bara tänkt göra i 2 år. Det är alltid såhär med oss. Vi pratar och pratar och planerar och diskuterar och letar vilken pryl vi ska ha. Och under tiden går åren och den produkten som vi tänkt oss från början finns inte längre att köpa. Så nu när vi hittade ett paketpris på en snygg kyl och frys i svart, så slog vi till. Helt crazy. Vilket lyft det kommer bli för vårt kök. Vår kyl har varit en katastrof sen vi flyttade hit, så det var verkligen på tiden att vi tog mod till oss och beställde en ny.

3. Idag kom två okända men söta tjejer och plingade på dörren och frågade efter Felix. Synd att han inte var hemma ;)

Väder: Mulet och nollgradigt.
Ätit idag:
Frukost: Nötbröd med bregott, färskost och saltgurka. Kaffe med grädde.
Lunch: 1 kokt ägg med kaviar. LCHF-semla. Kaffe med grädde.
Mellis: Inget
Middag: Kycklinggratäng med chili, soltorkade tomater, bacon och mozarella + toppad med ekologiska naturella jordnötter. Till hade jag rester från igår; sallad, guacamole, creme fraiche. 1 glas vatten med lime.
Kvällis: Kaffe med grädde. Mörk choklad.


Tränat: Vilodag

NP - Now playing: Inget

2 kommentarer:

Ullis sa...

Hej!

Jag skulle gärna vilja ha receptet på kycklinggratängen. :)

Trillian sa...

Hej Ullis
Vad kul att du blev sugen på gratängen.

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1/2 färsk chili
5 soltorkade tomater
chiliflingor (eller chilipulver)
salt & peppar
2 pkt mozzarella
jordnötter

Gör såhär:
1. Knaperstek strimlad bacon.
2. Tillsätt strimlad kyckling och stek tills de fått fin färg.
3. Tillsätt vitlök, soltorkade tomater, chili, chiliflingor och kryddor.
4. Lägg allt i en smord ugnsform och skiva mozzarellan över alltihop.
5. Gratinera ca 15-20 minuter i 225 grader.
6. Toppa med jordnötter och servera en god sallad till.