tisdag, april 22, 2014

Jag är visst vegetarian



Jag var faktiskt vegetarian i 6 år när jag var yngre, men sen blev jag sugen på korv och på den vägen är det...

lördag, april 19, 2014

Gourmetkyckling


Detta är så mumsigt! Jag fick det här receptet av min dåvarande svärmor för säkert 15 år sedan. Herregud vad tiden går fort.

Gourmetkyckling
5 dl creme fraiche
1 msk chilisås
2 klyftor vitlök
2 krm salt
2 tsk fransk senap
2 tsk dragon
2 tsk franska örter
1 krm peppar
3 dl riven ost
1 Grillad kyckling eller 4 stekta kycklingfiléer i bitar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg kycklingen i botten av en ugnsform.
3. Blanda ihop alla ingredienser och häll över kycklingen.
4. Riv ost över.
5. Grädde i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med en god valfri sallad.


fredag, april 18, 2014

Hemmagris


Jag är en riktig hemmagris. Jag älskar mitt hem och skulle helst aldrig vilja lämna den...

måndag, april 14, 2014

Min chiliodling


Detta pysslade jag med i lördags. Fint va? Min chiliodling. 24 plantor överlevde från såstadiet. Ska bli spännande att se hur många som kommer att överleva i slutändan, för jag har väl berättat hur sunkig jag är på växter?

Håll fokus


Missa aldrig en måndag...


Jag missar aldrig en måndag hur trött jag än är (för det är en bra start på veckan). Idag blir det 1 mil cykel och kettlebellövningar (fullsving, marklyft, marching man, sträckbänken).



fredag, april 11, 2014

Biffhimmelen


Istället för blommor så får jag oxfilé =)
Varför jag fick oxfilé som present var för att min älskade var och åt på Sovel, vårt favvishak i Sickla, och jag hade pratat om hur sugen jag var på en riktigt blodig biff.

Så detta åt jag till lunch igår när jag jobbade hemifrån.
Stekte oxfilén på hög värme i ca 1-1,5 minut per sida. Då blev den rare. Lät den vila i 2 minuter.
Gjorde en chimichurri på hoft. Mixade ihop olivolja, vitlök, citronsaft, persilja, broccoli, spenatblad, chiliflakes. Och en sallad på rå broccoli, alfa alfa groddar, tomat, olivolja och balsamico. Yum.

onsdag, april 09, 2014

Ägg knäckt över bolognese


Såhär kan man göra med lite rester. Bolognese med knäckta ägg över. Detta åt vi i måndags.


tisdag, april 08, 2014

Smaksätt ditt vatten


Jag dricker typ bara vanligt vatten eftersom jag inte tycker om fakesmaken i Loka och Ramlösa. Även om Ramlösa är den av bubbelvattnet som jag klarar av bäst. Men nu var det länge sen jag köpte vatten på flaska eftersom jag gör mitt egna vatten. Här har jag smaksatt mitt vatten med citron och hallon. Hallonvattnet blir efter ett tag lätt rosa också.

måndag, april 07, 2014

Bolognese med zoodles


Gårdagens middag fotad utomhus i solskenet. Älskar att våren är på väg.

Stek ägg i plättlaggen


Använd plättlaggen för att steka ägg i. Blir så himla bra ju!