Sidor
▼
tisdag, april 22, 2014
Jag är visst vegetarian
Jag var faktiskt vegetarian i 6 år när jag var yngre, men sen blev jag sugen på korv och på den vägen är det...
söndag, april 20, 2014
lördag, april 19, 2014
Gourmetkyckling
Detta är så mumsigt! Jag fick det här receptet av min dåvarande svärmor för säkert 15 år sedan. Herregud vad tiden går fort.
Gourmetkyckling
5 dl creme fraiche
1 msk chilisås
2 klyftor vitlök
2 krm salt
2 tsk fransk senap
2 tsk dragon
2 tsk franska örter
1 krm peppar
3 dl riven ost
1 Grillad kyckling eller 4 stekta kycklingfiléer i bitar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg kycklingen i botten av en ugnsform.
3. Blanda ihop alla ingredienser och häll över kycklingen.
4. Riv ost över.
5. Grädde i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med en god valfri sallad.
fredag, april 18, 2014
torsdag, april 17, 2014
onsdag, april 16, 2014
tisdag, april 15, 2014
måndag, april 14, 2014
Min chiliodling
Detta pysslade jag med i lördags. Fint va? Min chiliodling. 24 plantor överlevde från såstadiet. Ska bli spännande att se hur många som kommer att överleva i slutändan, för jag har väl berättat hur sunkig jag är på växter?
Missa aldrig en måndag...
Jag missar aldrig en måndag hur trött jag än är (för det är en bra start på veckan). Idag blir det 1 mil cykel och kettlebellövningar (fullsving, marklyft, marching man, sträckbänken).
fredag, april 11, 2014
Biffhimmelen
Istället för blommor så får jag oxfilé =)
Varför jag fick oxfilé som present var för att min älskade var och åt på Sovel, vårt favvishak i Sickla, och jag hade pratat om hur sugen jag var på en riktigt blodig biff.
Så detta åt jag till lunch igår när jag jobbade hemifrån.
Stekte oxfilén på hög värme i ca 1-1,5 minut per sida. Då blev den rare. Lät den vila i 2 minuter.
Gjorde en chimichurri på hoft. Mixade ihop olivolja, vitlök, citronsaft, persilja, broccoli, spenatblad, chiliflakes. Och en sallad på rå broccoli, alfa alfa groddar, tomat, olivolja och balsamico. Yum.
torsdag, april 10, 2014
onsdag, april 09, 2014
tisdag, april 08, 2014
Smaksätt ditt vatten
Jag dricker typ bara vanligt vatten eftersom jag inte tycker om fakesmaken i Loka och Ramlösa. Även om Ramlösa är den av bubbelvattnet som jag klarar av bäst. Men nu var det länge sen jag köpte vatten på flaska eftersom jag gör mitt egna vatten. Här har jag smaksatt mitt vatten med citron och hallon. Hallonvattnet blir efter ett tag lätt rosa också.