onsdag, juni 29, 2011
Nyttiga chokladkakor
Dessa små underbara skapelser innehåller 1 gram kolhydrater per kaka.
Inspirerad av Birgittas nyttiga pepparkakor och kommentaren från Anna så tänkte jag att jag ju såklart måste testa att göra dessa med vaniljpulver och valrhonakakaon. Och de blev som små mastiga kladdkakor. De blev inte lika hårda som pepparkakorna men det gör verkligen inget. Efter några dagar i kylen så var de faktiskt ännu godare.
Mycket smak från valrhonakakaon och både J och Tuva gillar dessa kanonmycket. Har man nån annan sämre kakao så får man nog ha i mer än vad man har med Valrhona. Kakaon är dyr, men helt överkomlig. 99 kr för 500 gram, men desto mer smak än vad ögonkakaon någonsin haft. Den kan ju användas till allt där man vill förgylla med lite kakaosmak.
Gott gott!
LCHF-Chokladkakor ca 20 st
100 gr Smör
3 tsk Valrhonakakao
1 tsk äkta vaniljpulver (förväxla ej med vaniljsocker)
2 dl Mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1 msk agave sirap
1 Ekologiskt Ägg
Gör såhär:
1. Ner med smör och kryddor i en kastrull. Koka upp och rör om ordentligt. Låt svalna något.
2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och agave i en bunke. Vispa ner smör- och kryddblandningen. Rör sen i ägget och blanda ordentligt.
3. Ställ in i kylen en halvtimme.
4. Sätt på ugnen på 200 grader.
5. Rulla till 20 st bollar och platta till ordentligt och gör mönster med gaffel.
6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.
Etiketter:
LCHF-bröd,
mellanmål/dessert,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Dags att du gör printvänliga recept, gärna så man kan lätt spara ned i word med bilder. Be J fixa, tjopp tjopp!
Puss och kram
Anka
Skicka en kommentar