Mycket smak på de här små rackarna. 1 g kolhydrater per frittata och 73 kcal.
Ingredienser för 8 st i muffinsplåt:
4 ägg
smulad fetaost
finhackad schalottenlök
finhackade grönsaker (idag hade jag i salsa, men man kan ta lite vad man har hemma)
finhackad färsk örtkrydda (tex persilja eller basilika)
nypa vitlökspulver
nypa cayennepeppar
nypa havssalt
Skivad tomat
Gör såhär:
1. Vispa äggen.
2. Hacka fetaost, lök, grönsaker och örtkrydda och blanda ner med äggen.
3. Pudra över kryddorna och blanda väl.
4. Häll över smeten i smord muffinsplåt.
5. Skiva tomaten och lägg 1 skiva på varje frittata.
6. Stoppa in i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills smeten stannat.
Gott och nyttigt!
2 kommentarer:
Mmm...så gott! Detta ska testas! Låter het i min smak!
Kram kram
//Lana
Ja vi är lite chilinördar här hemma, så det kan gå hett till i köket =)
Skicka en kommentar