fredag, augusti 05, 2011
Vegetarisk röra i endiveblad med sötsur dressing
Förra veckans vegetariska middag får ni recept på här.
Grönsaksröran
200 g Shiitake
1 brk böngroddar
1 gul lök
2 morötter
smör
1,5 tsk chiliflingor
0,5 tsk salt
till servering: endiveblad
Sötsur dressing
1 msk honung
0,5 dl risvinäger
0,5 tsk limeskal
1 vitlök
1 msk fisksås
2 tsk ingefära
Gör såhär:
1. Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser. Blanda ordentligt.
2. Strimla svampen, finstrimla löken, häll ut vattnet från böngroddarna, grovriv morötterna.
3. Fräs alla grönsaker i en het panna med olivolja och smör i ca 5 minuter.
4. Smaka av med chiliflingor och salt.
5. Lägg röran på endivebladen och droppa över den svingoda dressingen.
6. Man kan även äta röran på naan-oopsies eller på friterat tortillabröd som vi gjorde.
Etiketter:
lunch/middag,
recept,
sås,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det lät gott! Har aldrig handlat hem endiver förut, men nu kanske jag gör det :) Ska testa det nån kväll efter träning, verkar gå fort att göra. Tack för tipset!
Det är ju mycket hackande så det går inte så fort som man tror :) men är du flink i fingrarna så är det nog snabbmat. Endiveblad är lite speciella, ganska beska i smaken så jag åt inte mer än en. Då var det godare att äta grönsaksröran på naan-oopsies. Och dressingen är grym, tyvärr lite för mycket socker för min del. Men äter man inte den så ofta så går det bra.
Skicka en kommentar