fredag, augusti 05, 2011

Vegetarisk röra i endiveblad med sötsur dressing



Förra veckans vegetariska middag får ni recept på här.

Grönsaksröran
200 g Shiitake
1 brk böngroddar
1 gul lök
2 morötter
smör
1,5 tsk chiliflingor
0,5 tsk salt
till servering: endiveblad

Sötsur dressing
1 msk honung
0,5 dl risvinäger
0,5 tsk limeskal
1 vitlök
1 msk fisksås
2 tsk ingefära

Gör såhär:
1. Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser. Blanda ordentligt.
2. Strimla svampen, finstrimla löken, häll ut vattnet från böngroddarna, grovriv morötterna.
3. Fräs alla grönsaker i en het panna med olivolja och smör i ca 5 minuter.
4. Smaka av med chiliflingor och salt.
5. Lägg röran på endivebladen och droppa över den svingoda dressingen.
6. Man kan även äta röran på naan-oopsies eller på friterat tortillabröd som vi gjorde.


2 kommentarer:

Rosie sa...

Det lät gott! Har aldrig handlat hem endiver förut, men nu kanske jag gör det :) Ska testa det nån kväll efter träning, verkar gå fort att göra. Tack för tipset!

Trillian sa...

Det är ju mycket hackande så det går inte så fort som man tror :) men är du flink i fingrarna så är det nog snabbmat. Endiveblad är lite speciella, ganska beska i smaken så jag åt inte mer än en. Då var det godare att äta grönsaksröran på naan-oopsies. Och dressingen är grym, tyvärr lite för mycket socker för min del. Men äter man inte den så ofta så går det bra.