lördag, april 16, 2011

Pulled Beef med ugnsbakade grönsaker och hemmagjord bea




Dagens middag blev grym efter 8 timmar i ugnen. Den sköter sig verkligen helt själv och den blir otroligt god och otroligt mör. Detta kommer jag göra många ggr från och med nu. Har nog aldrig gjort en enklare kötträtt nånsin.

Ingredienser:
1 kg ekologisk högrev / nötbog / fläskstek / eller vilken annan stek som helst

Kryddblandning:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
3 finrivna vitlöksklyftor
3 msk American steakhouse seasoning (typ grillkrydda)
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré

Gjorde såhär:
1. Blandade ihop kryddblandningen.
2. Gned in hela köttbiten med kryddblandningen.
3. La köttet i bakplåtspapper i en ugnsform. La över en bit bakplåtspapper och tryckte ihop bakplåtspappret runt hela köttbiten.
4. Stekte i 100 grader ugn i ca 7-8 timmar.



Gnid in kryddorna runt hela köttbiten.


Efter 8 timmar i ugnen så är det bara att dra i köttet med två gafflar så faller den isär i fina bitar. Häll över lite av spadet över köttet så det blir saftigt och gott. Smaka av och krydda extra om det behövs.


Mums!


Serverade med ugnsbakade grönsaker och hemmagjord bearnaisesås.


Källa: Hittade receptet inne hos Kryddburken som är en helt underbar matblogg som jag hittade bara för några veckor sedan. Hon tar så underbara matbilder så jag får grym prestationsångest. Vill också!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mums, det skal prøves :)

Trillian sa...

Du kommer inte bli besviken. Jag ska göra detta på en fläskstek också. Men med andra kryddor.