Sidor

tisdag, augusti 31, 2010

31/8-2010


Veckodag: tisdag
Jobbat: 05:30-17:00
3 x Snackigt om dagen:
1. Helskotta vilken dag. Var på jobbet redan halv sex på morgonen och sen dess har jag jobbat konstant. Satt tom och åt lunch framför datorn. Min kollega som inte hade någon matlåda med sig gick till kiosken och köpte godis till lunch. Det är ingen lek att introducera ett nytt system för över 2000 nya användare. Så dagen har varit hektisk minst sagt. Men har bara haft en trist och sur användare. 50+ gubbe förstås. Åkte från jobbet med 25 öppna ärenden som jag bara tittat på men inte besvarat. Får ta tag i dem direkt imorgon bitti.

2. Efter jobbet träffades jag och J i Nacka Forum för att hitta något att ha på mig på bröllopet. Plus köpa en present till brudparet. Och gissa vilka vi träffade av en slump där då. Jo brudparet såklart. Tur vi inte hade köpt något stort. Hittade jag något till mig själv? Nej! Helvetes jävla skiiiiiiiiiiiit.

3. Seg träning i dag också.

Väder: Vet inte, tittade inte ut på hela dagen. Satt med tunnelseende in i datorn.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med mangomix, kiwi, halv banan. 1 Rawfood kex med bregott och mesost. 1 kopp te. Vatten.
Lunch: Grönsakscarbonara med alfagroddar. Vatten.
Mellis: 1 kopp te.
Middag: Parma- och fetaostsallad (på restaurang). Vatten.
Kvällis: 1 ölkorv. Mjukost. Kaffe med grädde. Vatten.


Tränat: 30 min spinning. 20 min styrketräning.
NP - Now playing: Biggest Loser Usa säsong 4 avsnitt 1

måndag, augusti 30, 2010

30/8-2010

Veckodag: måndag
Jobbat: 9:30-17:30
3 x Snackigt om dagen:
1. Jag börjar bli ruggit less på mina långa resor till jobbet. Idag satt jag fast i köerna i 2 timmar och 20 minuter. Ja jag vet. Det är fan sjukt! Varför bor man i Stockholm?

2. Träningen idag var grymt jobbig. Men det är såna här dagar som man stärker sin mentala styrka.

3. Nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon.

Väder: Växlande. 13 grader.
Ätit idag:
Frukost: Vatten. Äggröra. 1 rawfood kex med bregott och mjukost. 1 kopp te.
Lunch: Tofu med wokade grönsaker. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Grönsakscarbonara med alfagroddar och creme fraiche. Melonvatten.
Kvällis: 1 rawfood kex med bregott och gräddost. 1 liten bit ölkorv. Kaffe med grädde.


Tränat: 30 min spinning. 30 min styrketräning.
NP - Now playing: Zlatan på Tv4

söndag, augusti 29, 2010

29/8-2010


Veckodag: söndag
Jobbat: helg
3 x Snackigt om dagen:
1. Städat och småplockat hela dagen. J och Felix åkte och handlade medan jag fixade hemma. Tuva satt och gjorde läxor så hon hade inte "tid" att hjälpa till.

2. Kommande vecka kommer vara jobbig på jobbet (men kul hoppas jag). Vi ska lansera en ny applikation för användarna så det kommer bli sena kvällar och en första utmaning för mig gällande min träning och kost. Men jag ska fixa det. På något sätt!

3. Andra utmaningar och saker att göra och fixa med i veckan. Tuva fyller 12 och vi har inte köpt hennes presenter ännu och vi behöver även hitta en bra present till bröllopet. Jag förstår inte varför jag alltid ska vara ute i sista sekunden? Hur svårt kan det vara att fixa saker i tid någon gång? Jag tror att det är dags för mig att sätta detta också som en förbättringspunkt till mig själv. Men jag gör det sen. Inte nu. Sen.

Väder: Mulet. 15 grader.
Ätit idag:
Frukost: Äggröra. 1 finncrisp med bregott, mjukost, tomat från egna odlingen och 1/4 avokado med örtsalt. 1 liten bit ölkorv. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellis: Kesella med mangomix. 1 kopp te.
Middag: Chili- och tamarimarinerad Tofu med wokade grönsaker. Medelhavsbröd med bregott och gräddost. Melonvatten.
Kvällis: 4 ostkuber. 1 ruta mörk choklad. Kaffe med grädde. Melonvatten.

Tränat: Vilodag
NP - Now playing: David Bowie - Life on Mars?

Viktrapport


Jag väger mig varje söndag och jag går stadigt nedåt. Titta bara på vilka fina resultat jag gjort sen jag började för 8 veckor sedan. Jag har totalt gått ner 7.4 kg på 8 veckor. Det är 0.93 kg i veckan i snitt. Mitt mål är 0.5-1 kg i veckan. Jag är toknöjd. Bara den här veckan slog jag till med 1.5 kg. Inte illa pinkat av en flodhäst. Kom också ihåg att jag hade semester vecka 3-6.

Vecka 1 (11/7) -2,4 kg
Vecka 2 (18/7) -0,3 kg (-3 cm runt midjan)
Vecka 3 (25/7) -0,7 kg
Vecka 4 (1/8) -0,5 kg
Vecka 5 (8/8) -0,6 kg
Vecka 6 (15/8) -1,3 kg
Vecka 7 (22/8) -0,1 kg
Vecka 8 (29/8) -1,5 kg

Veckomeny vecka 35

Vegetariskt: Tomatsoppa med hembakat bröd
Fisk: Lax i ugn och blomkålsmos
Kyckling: Chilikyckling + sallad
Kött: Grönsakspasta carbonara
Mellanmål: Kesella, ostkuber, ölkorv
Godis: Mörk choklad, frysta melonbitar
Efterrätt: Inget
Baka: Medelhavsbröd

J och Felix är och handlar nu inför nästa vecka.

Godistips - halvfrysta melonbitar


Om du är sötsugen så testa halvfrysta melonbitar i kuber. Skitgott! Upptäckte nyss när jag skulle göra lite melonvatten till middan att en halvfryst melonbit precis smakar som godis. Tuva höll med. Så det ska jag ha som alternativ om jag blir sugen på godis nån dag. Hittills har jag faktiskt inte varit det alls.

Slut på kexen


Mina Rawfood kex är slut. Tur man har en underbar sambo som ska åka land och rike runt idag för att hitta nya.

28/8-2010


Veckodag: lördag
Jobbat: hemma 12:00-12:30
3 x Snackigt om dagen:
1. Familjedagen gick jättebra. Vi var på bio och såg eclipse enligt plan och åt på restaurang. Ingen surade ut och var det nån som hade antydan till dålig attityd så började de tre andra häckla för att till slut gemensamt komma fram till att den som i fortsättningen gnäller får göra 5 push-ups. Jag slutade på 45 st. Tuva på 15. Felix på 15. Och J på 490 ;)

2. Jag har varit asduktig ikväll. Trots frestelser så har jag inte ätit något onyttigt och även fast alla de andra tre köpte Jellybeans som är en godisfavorit så lyckades jag, ganska lätt också, motstå frestelsen att äta godis. Så Tuva satt och smaskade på ena sidan och J på andra och J gav mig goda Jellybeans pussar under filmen. Undrar hur många kalorier en sån puss ger?

3. Vi kom hem för bara en stund sedan. Då fick jag strippa och agera mannekäng och visa upp klänningen jag tänkte ha nästa lördag. Det första Tuva sa "du ser ut som Halloween". Ooookej. Tack kompis. Jag kommer INTE ha den klänningen på bröllopet. Men så bra, nu vet jag inte IGEN vad jag ska ha på mig. Bröllopet är om 6 dgr. Så Anka om du läser detta. Jag dyker upp på måndag och lånar dina kläder. Jag ringer dig.

Väder: Strålande soligt på dagen. När vi åkte hem vid 00:30 så var det bara 5 grader ute och dimma. Vintern kommer!
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix. 1 rawfoodkex med bregott och mjukost. 1 ölkorv. Gruyére. Kaffe med grädde.
Lunch: Räkor, 2 ägg, majonnäs, 10 g surdegsbröd, bregott, dill, citron. 1 kopp te.
Mellis: Inget
Middag: Ceasarsallad (på restaurang) (petade bort krutongerna). Vatten.
Kvällis: Latte (på café)


Tränat: 30 min spinning.
NP - Now playing: Takida - Never Alone Always Alone (så grym låt, spelat den miljoner ggr senaste dagarna)

lördag, augusti 28, 2010

Familjedag



Kul det ska bli att göra något med min älskade familj. Vi ska in till stan och äta middag och gå på bio. Som det ser ut nu så är det nog Eclipse som blir filmvalet.

fredag, augusti 27, 2010

27/8-2010


Veckodag: fredag
Jobbat: 8-16
3 x Snackigt om dagen:
1. Träningsvärk. Aj aj.

2. Efter att jag hämtat Tuva så kom hon med förslaget att vi skulle åka och köpa kräftor och äta det till middag ikväll. Sagt och gjort. Vi lyxade med färska sådana. Köpte även färska räkor. Gott och mättande och väldigt mysig middag hade vi. Tuva och Felix dukade fint i köket och när J kom hem från jobbet så åt vi med god aptit.

3. Riktigt coolt. Jag råkade precis zappa till svt1 och där började ett program som heter "Elvis Costello och vänner" och så är Bono och The Edge från U2 hans gäster. Wooooooo. Kvällen är räddad.

Väder: Soligt. 14 grader. Kalla vindar.
Ätit idag:
Frukost: 2 kokta ägg med mayo. 1 ölkorv. Rawfoodkex med bregott och mjukost. 1 kopp te. Vatten.
Lunch: Kalops. Pressgurka. Grön paprika. Vatten.
Mellis: Inget.
Middag: Färska svenska kräftor. Färska räkor. Ägg. Majonnäs. Dill. Surdegsbröd. Gruyére.
Kvällis: Kesella med äppelmix. 1 ruta mörk choklad. Kaffe med grädde.


Tränat: 25 min aerobic-styrka. 20 min styrketräning.
NP - Now playing: Britta Persson - Meet a Bear

torsdag, augusti 26, 2010

26/8-2010


Veckodag: torsdag
Jobbat: 8:30 - 17
3 x Snackigt om dagen:
1. Var på kurs idag där de bjöd på både mackor och godis. Jag tackade nej till båda. Då sa ena tjejen på kursen "men guuuud vad du är duktig då". "Japp" sa jag då. Det var en kurs som höll över lunchen. Började 11:30 och slutade 14. Men jag var smart och åt min lunch kl 11 idag. Då slapp jag suget. Jag avundades inte ens de andra som satt och smaskade godis.

2. Idag tränade Felix med oss igen. Han överraskade oss genom att vara omklädd och klar när vi skulle börja. Sen körde han enhands hantelrodd som en hel man. Klarade samma vikt som mig och när J sa "din mamma klarade 10" då fixade Felix 12. Envisheten har han fått från sin mamma.

3. Imorse var jag riktigt trött. Jag måste verkligen skärpa till mig med min sömn. Jag måste försöka komma i säng till 23. Senast. Men oftast drar det ut mot 24 innan jag lägger huvet på kudden, tystnar och somnar.

Väder: regn och 14 grader
Ätit idag:
Frukost: Äggröra. 1 kopp te.
Lunch: Fetaostlax. Baby spenat. Creme fraiche. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Kalops, kokt rödbeta, smör, pressgurka. Vatten
Kvällis: Kaffe med grädde. 1 ruta mörk choklad.


Tränat: 25 min aerobic-styrka. 15 min styrketräning.
NP - Now playing: Lokalnyheterna på Tv4

onsdag, augusti 25, 2010

25/8-2010

Veckodag: onsdag
Jobbat: 9-17:30
3 x Snackigt om dagen:
1. En bra dag på jobbet.

2. En bra kväll hemma.

3. Fotboll är tråkigt.

Väder: Mulet och regn. 14 grader.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix. 1 finncrisp med bregott och ost. 1 kokt ägg med mayo. 1 kopp te.
Lunch: Rester från gårdagens tacopizza. Baby spenat. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Fetaostlax med grönsakspasta. Lite fetaostcreme. Vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde.

Tränat: 30 min spinning. 15 min styrketräning.
NP - Now playing: Nyheterna på Tv4

Snart...

... kommer min älskling hem.

Fetaostlax med grönsakspasta



Att jag inte testat att göra grönsakspasta tidigare? Så himla gott!

Grönsakspasta 2 port
1 morot strimlad på längden
1/3 zuchini strimlad på längden
1 msk senapsfrön (bruna och gula tog jag)
1 vitlöksklyfta
smör
olivolja
flingsalt

Gör såhär: Smält smör i en stekpanna tillsammans med olivolja. Fräs senapsfrön och vitlök i några minuter tills det börjar poppa om fröna. Lägg i grönsaksstrimlorna och fräs i några minuter tills de känns al dente. Smaksätt med flingsalt. Ät och njut. Jag har hittat en ny favorit.

Fetaostlax:
Lax
Fetaost
Creme fraiche
Flingsalt
Svartpeppar

Gör såhär: Rör ihop fetaost och creme fraiche. Bre över röran på laxbitarna. In i ugnen i ca 15 min.

tisdag, augusti 24, 2010

24/8-2010


Våra tomater på altanen är äntligen på gång.

Veckodag: tisdag
Jobbat: 9-18
3 x Snackigt om dagen:
1. Jag är ensam hemma med Felix i två dagar. J är i Norge. Det är ju faktiskt sjukt, vi har varit ihop i över 8,5 år och jag saknar honom som fan så fort han är borta. Det är kärlek det.

2. Jag blev faktiskt imponerad av Ellos. Jag beställde en klänning därifrån i söndags. En potentiell kandidat till bröllopet. Jag fick den idag. Jag beställde den med expressleverans och behövde bara betala 20 kr extra för det. Jag som spytt galla över Ellos senaste åren för att de skickar så sjukt mycket direktreklam till mig. Jag har handlat en gång från dem de senaste 20 åren och ändå får jag brev från de där det står "du är en av våra bästa kunder så därför får du detta supererbjudande". Ooookej!? Så om jag är en av deras bästa kunder så kan de ju inte ha så många bra kunder tänker jag då. Stackarna. Så nu har jag iaf handlat två ggr från de senaste 20 åren. Tänk vilken gudomlig kund jag är nu. Oj oj oj vad jag kommer få erbjudanden nu.

3. På lördag ska vi ha vår första familjeteambuilding. Ser verkligen fram emot den.

Väder: Växlande. 20 grader.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix. 1 rawfoodkex med bregott och mjukost. 1 kopp te.
Lunch: Vegetarisk paj med baby spenat och halv avocado. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Tacopizza utan bröd med baby spenat, sweet chili och kalamatasoliver. Vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. Kesella med äppelmix. Gruyére och blåbärssylt. Vatten.


Tränat: 30 min spinning. 15 min styrketräning.
NP - Now playing: Reklam på Tv4

Tacopizza utan bröd med sweet chili och kalamatas



Såhär gör man en ny rätt av rester. Det blev tacopizza utan bröd av söndagens middagsrester.

I botten den tacokryddade kalvfärsen. Sen skivor med lök, vilda tomatskivor, majs, grön paprika, generöst med ostskivor och oregano. In i ugnen i 15 min i 225 grader.


Till serverade jag babyspenat, sweet chili och kalamataoliver.

måndag, augusti 23, 2010

23/8-2010


Veckodag: måndag
Jobbat: 9:45 - 14:00
3 x Snackigt om dagen:
1. Kommer sent, går tidigt. Jag tror inte det var tanken med flex. Men idag var det för att jag och J åkte och hälsade på hans pappa på Sös. Han verkade faktiskt vara vid god vigör. Skämtade som vanligt och berättade sina historier. Vi gick ner till fiket och drack en kopp äckligt kaffe tillsammans. Han får ligga kvar för observation i några dagar till. Skönt det!

2. Vi åkte och handla på Ica Maxi i Nacka efter sjukhusbesöket. Efter att ha bojkottat de i flera år sen de fuskade med köttfärsen. Det som var roligt var att de hade mycket ekologiska kvalitetsvaror och de hade även Bosarps ekologiska kyckling. Hurra.

3. Träningen var asgrym idag. Skitroligt att köra intervallträning. Några minuter ganska lugnt och 5 minuter högt tempo. När jag skulle hoppa av från cykeln så började benen darra utav bara helvete. Svetten lackade och jag mådde hur bra som helst efter passet. Då hade jag innan det sagt att jag inte hade nån lust alls att träna idag. Men det gjorde jag för jag sa till mig själv "det är en timme av dagen, det fixar du". Och det gjorde jag! Tjooooohooooo.

Väder: Soligt med lite moln. Graderna höll jag inte koll på, men folk gick med linnen på sig, så det var nog varmt. Själv hade jag kofta.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix. 1 ägg med majonnäs. Rawfoodkex med bregott och ost. 1 kopp te.
Lunch: Spett med fläskkött. Sallad.
Mellis: En halv kopp kaffe med mjölk.
Middag: Chorizo och stekt ägg. Dressing, senap och ketchup. Vatten.
Kvällis: Kesella med äppelmix. Svart kaffe (uäääk det är verkligen inte gott).


Tränat: 30 min intensiv spinning. 30 min tuff styrketräning.
NP - Now playing: Nyheterna på Tv4

Veckomeny vecka 34

Vegetariskt: Marinerad tofu med grönsaker
Fisk: Fetaostlax med grönsaksspagetti
Kyckling: Kycklingwraps
Kött: Kalops med färskkokta ekorödbetor och hemmagjord pressgurka
Mellanmål: Kesella, ostkuber
Godis: Nötter
Efterrätt: Inget
Baka: Medelhavsbröd med olivolja och fetaost

söndag, augusti 22, 2010

22/8-2010


Veckodag: söndag
Jobbat: 18-19 hemifrån
3 x Snackigt om dagen:
1. Jag och Tuva var till Sickla köpkvarter och Forum Nacka och shoppade loss idag. Iaf Tuva gjorde det. Själv hittar jag inget nu för tiden. Tror köpstoppet "förstört" mig lite. Jag är tvungen att hitta något till bröllopet vi ska på om några veckor och jag är fortfarande utan klänning. Så irriterande. Men jag hittade äntligen en vinterjacka i alla fall, så idag tog jag mig råd att köpa den. Har inte hittat en vinterjacka på 5 år. Så jag har gått i samma jacka i evigheter. Nu är den skitful. Så förra vintern när vi hade det som kallast och snöigast här i Stockholm så använde jag min vår/höstjacka hela vintern. Så därför följde den här fina jackan med mig hem idag. Jag är mycket nöjd! Köpte även en kofta till mig själv för 74 kr, det var dubbelrea på rean. Sen köpte jag några olika blusar och en kjol men de ska jag lämna tillbaka. Var inte alls snyggt när jag hade modevisning här hemma på kvällen. Jag vill ha en klänning på bröllopet! Tuva köpte kläder (kofta, byxor, 2 baströjor, linne, örhängen, mössa, strumpor, rutig blus) och en ny väska till sig själv och Felix fick ett par coola jeans. Så jag tror jag höll budget utan att räkna in vinterjackan. Min budget var på 3000 kr idag. Har inte orkat kolla kvittona ännu. Helt slut. Det är ju som en hel veckas träningspass att shoppa med Tuva i 5 timmar. Men gissa om det var en lycklig tjej.

2. J´s pappa är inlagd på sjukhus fick vi reda på idag. Han blev inlagd redan igår men de hade ringt på en mobil som vi inte använder så mycket och som låg i bilen, så först idag fick vi veta det. J åker till SöS imorgon. Han ser så ledsen ut och har redan gått och lagt sig. Så nu ska jag gå dit och krama och trösta honom.

3. Orkar inte kommentera den här dagen mera.

Väder: Jättefint sensommarväder, 20 grader
Ätit idag:
Frukost: 2 kokta ägg, varmrökt lax, majonnäs, örtsalt, 1 finncrisp med bregott. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellis: Inget
Middag: Tacotallrik med sallad och guacamole. Limevatten.
Kvällis: Hälsomuffins. Kaffe med grädde.


Tränat: Vilodag
NP - Now playing: Lyssnar på datorns fläkt.

lördag, augusti 21, 2010

21/8-2010


Veckodag: lördag
Jobbat: helg
3 x Snackigt om dagen:
1. Jag har bråkat med Bosse. Han kom hem med ett levande byte imorse. Och när jag körde ut han första gången, andra gången, tredje gången och fjärde gången så fick jag nog. Så jag satte en 20 kilos skivstång för kattluckan. Försök flytta på den du kattskrälle. Sen var jag klarvaken och kunde inte somna om.

2. Idag började Tuva på ridskola igen. Hon har ju varit till stallet hela sommaren och hjälpt till och nu hade en av tjejerna som jobbar på stallet fixat ridtid till henne på lördagar. Så jäkla snäll tjej det där. De har verkligen funnit varandra. En 11-åring och 27-åring (tror jag hon är). Jag känner mig verkligen trygg med att Tuva är i stallet. Bra med en hästtjej under tonåren istället för en tatuerad och piercad knarkare ;) men känner jag min dotter rätt så kommer hon fixa tatuering så fort hon får. Hon älskar att titta på tv-programmet Miami Ink nämligen och sitter och säger saker som "åh cooooool tatuering".

3. Mathållningen blev lite konstig igen. Vi åt frukost sent så jag åt en stadig brunch istället. Som jag faktiskt höll mig på ända till klocken 17. Men sen kom hungern efter att jag tränat. Men hann inte äta någon mellis för då ringde Tuva och ville bli hämtad från stallet. På vägen hem åkte vi förbi bästa sushistället på Värmdö. Jag köpte en Bentolåda till mig. Det var riktigt gott. Ganska söt smak på allt. Har inte tänkt på det förut. Förmodligen därför som det är så gott. Men jag blev inte mätt och sockerjävulen började sukta i mitt huvud för första gången på över 7 veckor. Det måste vara alla kolhydrater som gör det? Vet att jag blivit extremt sötsugen varenda gång när jag ätit sushi tidigare också. Det slog mig nu. Men jag klarade det. Nu var jag verkligen hjälpt av motivationen jag har.

Väder: Varmt men mulet.
Ätit idag:
Frukost: Ett litet medelhavsbröd med bregott, majonnäs, ägg, lax, mjukost. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellis: Inget
Middag: Bentolåda (utan ris) med extra sallad. Vatten.
Kvällis: Några chokladdoppade gojiberries. Chokladdoppade Pumpakärnor. Mörk choklad. Ölkorv och några ostkuber. Kaffe med grädde.


Tränat: 60 min spinning.
NP - Now playing: Lillasyster - Jag är här nu

Lätta - margarinet från helvetet

Tänk att jag åt den här smörjan tidigare och tyckte att det var GOTT. Ja, jag skäms! Jag fattar inte att jag aldrig läste innehållsförteckningen? För det första 57% vatten? Men det är i och för sig skitsamma. Bättre vore ju om det var 100% vatten så slapp folk få i sig skiten de proppar i margarinet för att det ska ens likna originalet smör. Tidigare (mååånga många år sedan) märktes såna här produkter med information om att de var kopior/fake.

Ingredienser Lätta:
Vatten (57%), vegetabiliskt fett (15%), rapsolja (12%), kärnmjölk (5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (1,5%), emulgeringsmedel (polyglycerolpolyricinoleat, mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitamin. Fetthalt: 28%.


Och så läser man innehållsförteckningen till Bregott:
Grädde, rapsolja, salt 1,2 %, mjölksyrakultur, vitamin A och D.

Ganska lätt att välja rätt efter att ha läst innehållet va?


Här ett tidigare inlägg om hur margarin respektive smör tillverkas, om någon nu har missat det. Skrämmande va?

Träningsgurun Jillian


Just love her! Kolla hennes kropp.

Jillian Michaels 3 konditionstips

Vad göra?
Hur ska man veta vilken konditionsform som är den bästa? Ska man gå, springa, gå på spinning eller stepup? Svaret är ja på samtliga. Du ska göra det som du tycker är roligt – se bara till att du pressar dig själv på varje pass.

Hur länge?
Du bör träna inte mindre än
30 minuter och inte mer än två timmar. Tränar du längre än så frigör kroppen ett stress-hormon som motverkar viktnedgång genom att det hämmar förbränningen och
lagrar fett.

Variera dig
Har du sprungit på löpbandet
i ett par veckor är det dags att variera dig. Kör på cross-trainern eller roddmaskinen ett tag. Har du bara tillgång till en konditionsmaskin kan du ändra hastighet, längd på passet och lutning.

Länk: Kondition på rätt sätt

fredag, augusti 20, 2010

20/8-2010

Veckodag: fredag
Jobbat: 9-16
3 x Snackigt om dagen:
1. Träningsvärk i ryggen.

2. Lite smågrinig.

3. Skönt med helg.

Väder: Småruggit och blött. 18 grader.
Ätit idag:
Frukost: 1 rawfoodkex med bregott och mjukost. 1 ägg med kaviar. 1 bit ölkorv. 1 kopp te.
Lunch: Köttfärsfylld paprika. En klick creme fraiche. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Hemmagjord burgare (utan bröd för min del). 1 stekt ägg. Babyspenat, vilda tomater, lök, dressing, senap och ketchup. 1 glas limevatten.
Fredagsmys: En näve cashewnötter. Mörk choklad. 1 bit ölkorv. Några ostkuber. Kaffe med grädde.

Tränat: 30 min spinning. 15 min styrketräning.
NP - Now playing: Reklam på the tv-machine

torsdag, augusti 19, 2010

För fet för att shoppa

Håller med om allt! Så tråkiga kläder det finns för plussize. Man får verkligen kämpa för att hitta något coolt att ha på sig. Jag älskar kläder. Det är därför jag ska bort från plussize till normalsize.

http://www.svd.se/opinion/kolumnister/annalarsson/for-fet-for-att-shoppa-haller-inte-langre_5161257.svd

19/8-2010


Edit: Varning för svordomar!

Veckodag: torsdag
Jobbat: 9:15 - 16:30
3 x Snackigt om dagen:
1. Sådär då var jag tillbaka till mina gamla vanor att dyka upp på jobbet runt 9. Men imorse var jag toktrött när klockan ringde. Så då flyttade jag fram klockan en timme och sov skönt en stund till. Men det var jag inte ensam om att göra. Vi kanske tog ut oss igårdagens träningspass? Känns iaf i armarna och bröstet att jag körde 40 kg bänkpress. Jag klarar med nöd och näppe mina 5x5.

2. Illamående och less på mig själv just nu. Jag åt bara några hundra kalorier till lunch vilket medförde att jag var skithungrig när jag kom hem. Middag blev det först vid 19 (som vanligt) och då höll jag på att äta upp både J och Felix till förrätt. Tur man inte är en kanibal. Jag blev mätt på middan vi åt men gick ändå efter 30 minuter och la lite ost i ugnen som fick smälta till små ostchips. Åt de tillsammans med kaffet och efter det var jag så proppmätt så jag blev alldeles kallsvettig och illamående. Var tvungen att sätta mig på muggen i 30 minuter innan jag kunde byta om och träna. Kaloriantalet slutade ändå bara på 1600 kcal för hela dagen, men det kändes som att jag hade svullat uppemot 3000 kcal. Så less på mig själv när jag gör såhär. Det är ju såhär jag åt förut. Lite eller ingen frukost. Lite till lunch och sen åt jag jättemycket till middag och kvällis. Det är ju det jag ska lägga av med. För i helvete!

3. Felix och J tog en powerwalk medan jag cyklade. Imponerad över att Felix hängde på och tränade idag igen även fast han haft träningsvärk i två dagar.

Väder: Omväxlande. 18 grader. Regnade på morgonen så bilarna krockade till höger och vänster. Förbannade Stockholmsbilister som inte kan köra bil.
Ätit idag:
Frukost: Äggröra. 1 kopp te.
Lunch: Kesella med äppelmix och några hallon. 1 babybell och 3 ostkuber. 1 kopp te.
Mellis: Inget
Middag: Köttfärsfylld paprika. En klick Creme fraiche. Vatten.
Kvällis: Ostchips (ostskivor som fått smälta i ugnen och bli knapriga). Kaffe med grädde.


Tränat: 34 min spinning. 10 min styrketräning.
NP - Now playing: Nyheterna på TV4.

onsdag, augusti 18, 2010

18/8-2010

Veckodag: onsdag
Jobbat: 10:30-17:20
3 x Snackigt om dagen:
1. Tuva började helt ny skola idag. Hon var jättenervös och jättesöt. Mitt hjärta verkligen kände med henne. Jag vet precis hur det känns att byta skola. Har gjort det så många ggr så jag kunde verkligen sätta mig in i hennes situation. Jag följde med henne till uppropet och pratade om massor med annat för att hon inte skulle vara så nervös. Åkte därifrån när klasserna var uppropade och hon blev ihopföst med sina nya klasskamrater. När de gick iväg så tittade hon på mig med sina stora bruna ögon och ögonen sa "hjääääälp". Ringde henne senare på eftermiddan och hon lät jätteglad och nöjd. Hon hade hängt med två tjejer och en kille hela dagen. Ätit lunch med dem och pratat massor.

2. Felix hade upprop först kl 18 på kvällen. Hur kan man ha upprop kl 18? Så det blev en sen middag. Men gooood.

3. Jobbat hemma idag för att kunna jobba effektivt mellan uppropen.

Väder: Oj glömde titta ut. Men på morgonen var det hyfsat väder och på kvällen var det hyfsat väder, så vi säger hyfsat väder.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix. 1 ägg med kaviar. 1 liten bit salami. En kopp te.
Lunch: Korvstroganoff med halloumi och baby spenat. Vatten.
Mellis: Inget
Middag: Färska rökta räkor, varmrökt lax, ägg, majonnäs, dill, citron, cheddarost, 1 finncrisp med bregott. Kaffe med grädde.
Kvällis: Inget


Tränat: 30 min spinning. 15 min styrketräning.
NP - Now playing: Tyst i huset.

Soptunnan


Det är jag det. Iaf i mitt gamla liv. Nu har jag ett nytt liv och när barnen säger "vill du ha" när de inte orkar äta upp, whatever det kan tänkas vara. Så säger jag nu "jag är inte din soptunna".

tisdag, augusti 17, 2010

17/8-2010

Veckodag: tisdag
Jobbat: 7-16
3 x Snackigt om dagen:
1. Vilken energi jag börjar få. Gick upp kl 5 på morgonen för att vara tidigt på jobbet för en gångs skull. Brukar annars ramla in vid 9-tiden. Slutade vid 16-tiden. Åker sen till Coop och handlar Saltå Kvarns mjöl därifrån för att de verkar vara enda affären i Värmdö som säljer deras mjöl. Otroligt nog. Annars är ju Sabis i Värmdö bästa mataffären. Borde nästan maila dem om att ta in det mjölet. Övriga sorter, som Kungsörnen, har mjölbehandlingsmedel i sina mjölsorter. Så de köper jag inte längre. Kom hem vid 17:30 och satte igång att baka bröd till dagens vegetariska middag. Blev succé.

2. Felix kom vid 19:30 och frågade "när ska vi träna". Observera vi:et i den meningen. Jag blev helt paff att han ville vara med. Han blev nog inspirerad igår när Tuva kämpade tillsammans med mig och J. Skitkul att träna med hela familjen idag. Vi körde ett aerobicspass med Jillian. Kul men asjobbigt. Ungdomarna var helt röd-vit-fläckiga i ansiktet och efter passet la sig Felix på altanen och kippade efter luft. Då regnade det ute också.

3. Bra matdag kalorimässigt idag också. Jag rockar fett. (Jag behöver skryta lite för att hålla motivationen uppe).

Väder: 18 grader mulet och regn
Ätit idag:
Frukost: Äggröra. Några ostkuber. 1 kopp te.
Lunch: Korvstroganoff, lite couscous och baby spenat. Vatten.
Mellis: Inget.
Middag: Grillad halloumi med couscoussallad och 1 liten fralla nybakat medelhavsbröd med bregott. Vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde och en liten bit mörk choklad.


Tränat: 25 min Step-styrka-aerobics. 15 min styrketräning. 30 min motionscykel.
NP - Now playing: Laleh - Bjurö klubb

måndag, augusti 16, 2010

16/8-2010

Veckodag: måndag
Jobbat: 8-16:30
3 x Snackigt om dagen:
1. Då var vardagen här igen. Härligt med lite rutiner igen.

2. Tränat med J och Tuva. Riktigt kul, även om jag var trött i kroppen. Måndagar har haft den inverkan på min träning de senaste veckorna. Undrar om det är söndagens vilodag som sätter sina spår på en gång?

3. Idag hade vi familjeråd och kom fram till att vi ska ha en familjedag i månaden. Familjebuilding, där vi tillsammans kommer på olika saker vi ska hitta på. Förslagen hittills är; ostprovning, bowling, museum, bio, laser dome, utflykt, kryssning, vandra, badhuset, rockkonsert, paintball, dansa, rullskridskor, utflykt till ekogård, plocka svamp, spa och cykla tandem. Första tillfället ska vi ha den 28/8 och alla är överens om bio.

Väder: 19 grader växlande
Ätit idag:
Frukost: Äggröra, 1 rawfoodkex med bregott och cheddar. 1 kopp te.
Lunch: 1 halv portion Texas Chili con Carne med sallad, feta, cheddar och turkisk yoghurt.
Mellis: Inget
Middag: Korvstroganoff med couscous och sallad. Vatten
Kvällis: Kaffe med grädde. Några ostkuber. Mörk choklad.


Tränat: 30 min spinning. 30 min tuff styrketräning. Plankan 1x5, 1x20, 1x30, 1x15 (jobbiga tåplanka)
NP - Now playing: Biggest Loser på Tv´n

Veckomeny vecka 33

Vegetariskt: Grillad Halloumi med sallad och egengjord Rhode Island och nybakat Medelhavsbröd med olivolja och soltorkade tomater
Fisk: Fisksoppa
Kyckling: Inte sugen på kyckling den här veckan sen förra veckans bajskyckling.
Kött: Korvstroganoff med couscous och baby spenat
Kött: Köttfärsfylld paprika med sallad
Mellanmål: Kesella
Godis: Mörk choklad
Efterrätt: Hälsomuffins (en halv) med blåbär och philadelphiafrosting
Bröd att baka: Medelhavsbröd med olivolja och soltorkade tomater

Vecka 6 - Träningsrapport

Här kommer en något försenad träningsrapport.

Mål 2 - Powerwalk 36 pass under 8 veckor
Inte ett enda pass blev utfört. Jag har fått så ont i mina benhinnor så jag vågade inte fortsätta pressa mina stackars ben. Så jag väljer att vila 1-2 veckor från powerwalksen för att låta de eländiga benhinnorna komma ikapp mitt nya liv. Antingen börjar jag om med målet eller så backar jag tillbaka några veckor.


vecka 6 (v.32-2010) - 5 pass
Pass 17 - måndag 9/8 - PowerWalk 60 min - EJ
Pass 18 - onsdag 11/8 - PowerWalk intervall se v 4 - EJ
Pass 19 - torsdag 12/8 - PowerWalk 60 min - EJ
Pass 20 - fredag 13/8 - Promenad 30 min - EJ
Pass 21 - lördag 14/8 - PowerWalk intervall
- EJ

Övrig träning under veckan
Plankan
måndag-tisdag 4x45 sekunder
onsdag-torsdag 4x60 sekunder
lördag 4x30 sekunder på tå - weeeee igen. Fortfarande helt lyrisk över att jag fixade detta! Tänk vad stark jag börjar bli. Jag som knappt klarade 5 sekunder för bara några veckor sedan.

Crunches
måndag-tisdag och lördag 3x15

Styrketräning
måndag - fredag mellan 15-30 min tuff och tung styrketräning. Pulsen var hög efter varje set.

Motionscykel
Fick ersätta Powerwalksen den här veckan. Och oj vad jag har svettats på cykeln. J sa att vi får sätta en handduk under cykeln så jag kan droppa på den istället för att förstöra parketten i vardagsrummet. Blev totalt 6 pass och 3,5 timmar cykling. Jag känner mig ändå nöjd även fast jag var lite besviken på mig själv för att jag inte pressade mig att powerwalka även fast jag har ont.

måndag 60 min
tisdag-lördag 30 min

Döden i grytan av Henrik Ennart och Mats-Eric Nilsson


Nu har jag läst ut boken.

Döden i grytan handlar om att det gått lite för långt med hygientänket i köket. Iaf när det gäller småskaliga kök som dagis där barnen är portförbjudna, korvmojar som inte får sälja hemmalagat potatismos för att det kan finnas jord på potatisen och Frälsningsarmén som förbjuds att sälja hemmabakat. Att livsmedelsinspektörer koncentrerar sig på att jaga småskalighet istället för att göra insatser och provtagningar där det gör mest skada om hygienen inte följs. Alltså hos de stora livsmedeslindustrierna.

Boken tar även upp cook-chill och sofresh-maten på ett lättfattligt sätt. Jag förstår verkligen inte att dessa två varianter mer och mer tas in både till skolor och sjukvården. De som bestämmer över våra barn och sjuka, skulle de själva vilja stoppa i sig den där ångkokta sörjan fullproppad med e-ämnen, där allt smakar och ser likadant ut? Oavsett om det är kött, fisk eller kyckling.

En annan aspekt som tas upp i boken är hur hygientänket fått även de goda bakterierna att försvinna från maten och det känns lite läskigt. Hur dagens mat har mycket mindre näringsämnen än vad maten hade på tex 1950-talet. Roligaste och intressantaste kapitlet var om de friska urinvånarna, som inte har cancer, diabetes och andra västerländska sjukdomar. Mycket intressanta observationer i det kapitlet. Hur kommer det sig att de klarar sig, de som är så vilda och smutsiga?

Jag tänkte först att boken bara skulle upprepa det hans två tidigare böcker sagt, men icke sa nicke. Visst kom det upp rader om e-ämnen, men jag förväntade mig inget annat. Plus att jag vill ha information om e-ämnen eftersom jag fortfarande håller på och lär mig om dessa ämnen.

Nä, jag tyckte boken var välskriven och jag tycker att boken liknade mycket både Michael Pollans bok "Till matens försvar" och även filmen "Food inc".

Jag gillar såna här avslöjande böcker. Sen om allt är sant och ordentligt faktagranskat har jag ingen uppfattning om. Det finns alltid människor som påstår att han överdriver och ljuger. Iaf när man går in på hans hemsida och läser de negativa kommentarerna. Men det är väl som med allt annat, att man får ta det mesta med en nypa salt och bilda sin egna uppfattning. Men vissa saker kan man bara inte ducka för längre...

Ni som känner mig live kan låna boken av mig. Men J ska bara läsa ut den först.

söndag, augusti 15, 2010

15/8-2010

Veckodag: söndag
Jobbat: helg
3 x Snackigt om dagen:
1. Riktigt trött i hela kroppen idag. Tror gårdagens värme nästan tog kål på mig. Tur att jag inte tog ut mig totalt med matlagning och träning. Att jag faktiskt vilade på dagen. Läste på nyheterna att två hade dött i Midnattsloppet inatt. Trolig orsak var värmen. Fruktansvärt. Jag blev helt ställd. Hur kan man springa så hårt så man dör? Stackars anhöriga till de som dog.

2. Idag kom Tuva och Felix hem efter att ha varit borta halva sommaren. Så mysigt att ha de hemma igen. Skolan för båda börjar först på onsdag så de har några sköna dagar ledigt till.

3. Imorgon börjar vardagen igen. Ser faktiskt fram emot att se vad som hänt på jobbet senaste fyra veckorna. Har hållt mig borta från mailen ikväll också. Så kommer ta hela förmiddan till att gå igenom alla mail. Jag var smart och bokade bort de två första dagarna från att bli inbokad på möten innan jag gick på semester. Så jag vet iaf att jag kommer ha två mötesfria dagar nästa vecka.

Väder: 22 grader. Mulet hela dagen.
Ätit idag:
Frukost: Kesella med äppelmix och hampafrön. 1 finncrisp med bregott och västerbottenost. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellanmål: 1 tunn skiva nybakat surdegsbröd med mycket bregott. 1 kopp te.
Middag: Texas Chili con Carne med goda tillbehör (avokado, cheddar, fetaost, turkisk yoghurt, olika grönsaker). Till efterrätt en liten bit Pink Frozen Cheese Cake med färska bär och kaffe med grädde.
Mellanmål: Kaffe med grädde. Mörk choklad.

Tränat: Vilodag
NP - Now playing: The Concretes - Good Evening

lördag, augusti 14, 2010

14/8-2010

Veckodag: lördag
Jobbat: helg
3 x Snackigt om dagen:
1. Idag har jag stått och slitit och svettats som en gris vid spisen i timmar. En riktig husmor. Hade tom förklädet på mig.

2. Bakat hälsomuffins på dinkelmjöl och blåbär. Gjorde om ett befintligt recept och tog bort 75% av sockret och ersatte vanligt vitt mjöl med dinkelmjöl. Fattar inte varför man har så mycket socker i alla recept? Människan älskar verkligen socker och fett.

3. Medelhavsvärme idag. Bra att den prickar in när jag stått i köket halva dagen. Vi hade öppet precis överallt. Alla dörrar, alla fönster. Fördelen när det är såhär varmt är att jag får se J springa omkring halvnaken. Me like!

Väder: 27 grader HETT och soooooligt.
Ätit idag:
Frukost: 1 kokt ägg med kaviar, 1 Rawfoodkex med bregott, mjukost, tomat och örtsalt. 1 liten bit ölkorv. Kaffe med grädde.
Lunch: Inget
Mellanmål: Kesella med äppelmix och blåbär. 1 finncrisp med bregott och västerbottenost. 1 kopp te.
Middag: Linssoppa. En liten bit lax. Västerbottenost. Vatten.
Mellanmål: En hälsomuffins med blåbär och philadelphiafrosting. Kaffe med grädde.
Mellanmål: En babybell. Vatten.

Tränat: 30 min spinning intervall. Crunches 3x15. Plankan 4x30 sekunder PÅ TÅ... WEEEEEEE
NP - Now playing: Björk - It´s Oh So Quiet

fredag, augusti 13, 2010

13/8-2010


Veckodag: fredag
Jobbat: sista semesteradagen
3 x Snackigt om dagen:
1. Planerat middag inför söndan. Det blir äkta Texas Chili con Carne gjord på ekologisk högrev. Den gör jag imorgon så den blir härligt mustig till söndan. Den ska puttra i 2-3 timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Ska även baka ett surdegsbröd till och den ska vara rykande varm när gästerna kommer.

2. Åkte iväg och handlade på Värmdö marknad. Bland annat gott kaffe från vår favoritkaffeaffär Kanel och Kardemumma. Köpte även jordgubbar, hallon, blåbär och kantareller från bonden. Ska ju göra en cheesecake och då blir det gott med färska bär. Resterna av bären ska jag styckefrysa in på en plåt innan jag stoppar ner de i fryspåsar. För jag var lite klantig när jag frös in alla jordgubbar jag handlade för ett tag sedan. De är SKITSVÅRA att få isär när man bara vill ha några jordgubbar till en smoothie. De är ihopmosade totalt i fryspåsarna. Irriterande. Jaja, man lär sig något nytt varje dag.

3. Städat klart köket för den här gången. Att det alltid ska ta sån tid när jag städar. Tänk om jag nån gång kunde städa i ett så att det vart klart på några timmar. Men nej, jag ska finlira, fixa och dona, göra lite annat emellan, gå tillbaka och fixa lite mer osv. Tar ju evigheter för mig att städa. Men fint blir det.

Väder: 24 grader och skitvarmt och soligt hela dagen.
Ätit idag:
Frukost: Äggröra, 1 Rawfoodkex med bregott och mjukost. 1 kopp te.
Lunch: Rester av gourmetkycklingen och en nygjord tomatsallad med fetaost.
Mellanmål: Inget
Middag: Lövbiff, kantarellstuvning och 4 små klyftor klyftpotatis.
Mellanmål: Kesella med äppelmix, blåbär, lite grädde och en bit mörk choklad. Kaffe med grädde.

Tränat: 30 min spinning. 20 min tuff styrketräning.
NP - Now playing: Scouting For Girls - This Ain´t A Love Song

Majskyckling blev bajskyckling

Kvällens middag är förstörd. Den luktade bajs när jag öppnade förpackningen. Så nu är den fragglad och långt borta från min inomhusluft. Den hade säkert salmonella.

Så då får det bli lövbiff till middag idag också. Har precis gjort en ljuvlig kantarellstuvning till. mmmmmmmmm... och klyftpotatisen är inne i ugnen med flingsalt, timjan, smör och olivolja.

Populäraste raskattsnamnen

1. Gizmo
2. Ramses
3. Caesar
4. Simba
5. Morris
6. Leo
7. Tiger
8. Ozzy
9. Nova
10. Alfons

Källa: Agria (TT)


Var kommer Bosse och Kerstin in på den listan?

Hur får man slut på ett kattslagsmål då? Jo såhär:

Sista semesterdagen är här



Vilken fantastiskt skön semester jag har haft i hälsans tecken. Eftersom vi hade planerat så himla dåligt i år så fick jag hela min semester utan barnen den här gången. De är på Gotland och kommer hem igen på söndag. Då ska jag bjuda x:et och hela hans familj på en brakmiddag samtidigt som han kommer med Tuva och Felix och cyklar och datorer och allt annat. Jag längtar helt galet mycket efter mina underbara ungdomar.

Och jag har inte ens jobbångest. Ska bli kul att träffa alla igen på måndag och se vad som har hänt. Ingen kommer tro mig, men jag har inte öppnat min mailbox till jobbet en enda gång. 4 veckor utan att ha jobbat en endaste minut. Vem är jag? Jo jag är en ny människa och jag trivs som fan i den rollen.

torsdag, augusti 12, 2010

12/8-2010

Veckodag: torsdag
Jobbat: semester
3 x Snackigt om dagen:
1. Efter att ha ställt mig på vågen idag och upptäckte att ännu ett kilo är erövrat så reflekterade jag över att mina portioner verkligen har minskat. Tidigare när jag åt frukost så kunde jag smälla i mig 4 mackor utan problem. Jag tog oftast om av maten och kunde även äta mackor till maten. Mackor är verkligen min last. Frukost/lunch/middag/mellanmål. Jag kan äta mackor vilken tid på dygnet som helst. Men nu äter jag 1-2 finncrisp, på sin höjd, på hela dagen. Har även köpt hem Renée Voltaires Rawfoodkex som är gjorda av gyllene linfrön, bruna linfrön, vita sesamfrön och pumpafrön. Inget mjöl och socker alls med andra ord. De är kanongoda och det räcker med en liten bit på 10 g för att jag ska bli nöjd.



2. Jag lyckades med bearnaisesåsen idag igen. Otroligt att jag lyckades igen. Jag som misslyckats i flera år. Men skam den som ger sig. Till slut hittade jag det ultimata sättet att göra en bea på. Jag lovar att jag läst 100 olika recept och alla har sina knep för att lyckas. Här hittar ni mitt recept på hur man gör en perfekt bea.

3. Skönt med semester. Man sitter lite här vid datorn. Städar lite. Läser lite. Lyssnar på bra musik. Duschar länge. Tränar. Myser med J när han kommer hem till färdiglagad mat och jag kan känna mig som en hemmafru för några dagar.

Väder: 23.9 grader och växlande molnighet.

Ätit idag:
Frukost: 2 perfekt kokta ägg med kaviar. 1 Finncrisp med bregott, mjukost, tomat och örtsalt. Kaffe med grädde.
Lunch: Halv kronärtsskocka med bregott. Mums! 1 glas vatten.
Mellanmål: 1 hemmagjord energibar, vatten.
Middag: Lövbiff med Bearnaisesås och Ugnsrostade grönsaker. Vatten.
Mellanmål: Kaffe med grädde. 1 Rawfoodkex med bregott, mjukost, tomat och örtsalt. 1 bit ölkorv.

Tränat: 30 min spinning. 15 min styrketräning. Plankan 4x60 sekunder.
NP - Now playing: Takida - Handlake Village

Svar från Santa Maria

Nu har jag fått svar från Santa Maria på min fråga om varför de fortsätter ha E621 i sina kryddblandningar. Det var kul att höra att det händer lite i kryddbranschen, att de tar sitt ansvar. Då kan jag snart börja köpa Grillkrydda och Italiensk salladskrydda igen.

Svaret:

Hej

Vi har för drygt ett år sedan börjat arbetet med att ändra i recepturer och förpackningsmaterial för att ta bort E 621 glutamat i våra produkter
Det tar tid att komma igenom lager på redan packad vara hos grossist och butik med produkter som innehåller glutamat
Vad gäller italiensk salladskrydda är den under arbete på vår utvecklingsavdelning Det tar tid att ersätta glutamat som är en smakförstärkare som ger en fyllighet i kryddblandningen Men arbetet är på gång och vi hoppas var klara i höst med den
jag hoppa s du har fått svar på dina frågor
Mvh

Mumsig mat?

NOT!!!


Detta är vad man bjuder sjuka och gamla som ligger på sjukhus. Sofresh-mat i plastförpackning. Inte konstigt att man inte blir frisk när man ligger inne.

Köttfärssås med pasta, ärtor
INGREDIENSFÖRTECKNING:
Pasta: durumvete, vatten, Köttfärssås: Nötfärs, Tomater, vatten, socker, modifierad
stärkelse, extra jungfruolivolja, citronjuice, salt, jästextrakt, vitlök, extrakt av stekt lök,
vitpeppar, gul hackad lök, brynt lökfond, vatten, maltodextrin, salt, socker, jästextrakt
(med bl. a. korn), rostad lök , ättikssprit, lök, surhetsreglerande medel (E 325),
lökjuicekoncentrat, soltorkade tomater i olja, vatten, solrosolja, soltorkade tomater,
färska örter (basilika, oregano, rosmarin), tomatkoncentrat, vitlök, havssalt, socker,
paprika, koncentrerad citronsaft, konserveringsmedel (askorbinsyra).provencalska
kryddor i olja, färska örter 51 % (basilika, persilja, mejram, timjan, rosmarin, salvia),
solrosolja, vitlök, socker, havssalt, citronsaft, (askorbinsyra).), selleri, morötter,
purjolök, bladselleri och lök, purjolök och selleri är oblancherade, flytande margarin,
Parmesanost, Mjölk, salt, löpe, konserveringsmedel: E1105. Ärtor

De skriver på sin sida:

Smak, fräschör och näring bevaras tack vare:

  • Tillagning med ångkokning
  • Tillagning nära gästen
  • Näringsvärdesberäkning av alla rätter
  • Hygienisk säkerhet för alla genom obruten kylkedja - från ax till limpa
  • Färska råvaror (grönsaker levereras varje morgon från vår grönsakshandlare)
  • Endast godkända och testade ingredienser
Blir ni sugna på att äta den här maten? Allt låter bra på deras sida och tom KOCKLANDSLAGET har hjälpt till att utforma maten:

- Att äta riktigt gott när man är på sjukhus borde vara en självklarhet för alla, säger Carina Brydling, fd kock i Svenska Kocklandslaget som bidragit till framtagandet av rätterna.

- Det har varit roligt att få vara med och ge synpunkter på sammansättningen av rätterna och tipsa om smaker för att förhöja matupplevelsen. Vi har genomgående näringsberäknat alla rätter, satsat på färska och fräscha råvaror, samt kryddat extra smakrikt och mustigt för att kunna erbjuda en måltid på sjukhus som både är nyttigare och smakrikare än tidigare.


Tycker det låter som skitsnack i mina ögon!!! Pinsamt att vara med i kocklandslaget och rekommendera sån skitmat till sjuka och gamla.

Här ett upprop om anhöriga och patienter som kräver riktig mat i vården
.

Pandemin som inte var nån pandemi är nu över


Efter att ha varit en av två på min arbetsplats som inte tog svinsprutan och blev ifrågasatt lite här och där så känner jag mig sjukt upprörd över att 5 av de 15 personer som satt i WHO´s expertkommité hade kopplingar till vaccinindustrin. 5 som erkänt kopplingar vill säga. Hur ska man nu ha förtroende för WHO?

Här skriver Svenska Dagbladet om det och det var här hos Kostdoktorn jag hittade infot först.

Godmorgon

Älskar att vakna tidigt. Inte så farlig träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha. Med tanke på hur mycket det spände och drog i musklerna igår innan läggdags. Förresten så gick jag och la mig redan 22:30 igårkväll. Förmodligen därför som jag redan är uppe.

Nu ropar Bosse på mig att han vill ha mat.

onsdag, augusti 11, 2010

11/8-2010

Veckodag: onsdag
Jobbat: semester
3 x Snackigt om dagen:
1. Fortsatte att städa i köket idag. Torkat av skåpen på utsidan idag. Nu är det snart bara lådorna kvar både på insidan och utsidan. Ska även plocka bort saker som vi inte använder. Så onödigt mycket prylar som man aldrig använder. Så kommer jag inte på när jag använde en sak sist så åker den ut. Rensa upp i röran för i he... just ja, jag skulle ju sluta svära.

2. Har mailat kryddföretaget Santa Maria idag om varför de fortsätter ha glutamat (E621) i sina kryddor. Dessa kryddor har jag idag slutat handla men kan vara intressant att få veta varför de fortsätter ha det i kryddblandningarna när det är så omtvistat. Ska bli spännande att se vad de svarar.

3. Spänner i musklerna just nu. Men det känns så skönt. Jag är inte van att ta ut mig och nu svettas jag som en liten gris när jag tränar och jag bara älskar det. Tidigare hatade jag att bli svettig och anfådd. Nu när jag blir det så känner jag att jag tränat som jag ska. Just ja, måste ju skryta.... jag tog 40 kg i bänkpress. Inte många, men tillräckligt många för att bli nöjd. Tjohooo.

Väder: 21 grader. Sol ute, sol inne och sol i sinne.
Ätit idag:
Frukost: Äggröra, 1 bit Rawfoodkex med bregott, mjukost, tomat och örtsalt. 1 kopp te.
Lunch: Inget, jag var inte hungrig vid lunchtid.
Mellanmål: Chai-te. Kesella med äppelmix. 1 Rawfoodkex med bregott och mjukost.
Middag: Gourmetkyckling. 1 avokado.
Mellanmål: Kaffe med grädde, några kycklingbitar från dagens middag, 3 ostkuber, 10 g mörk choklad.

Tränat: 30 min spinning intervall, 15 min styrketräning. Plankan 4x60 sekunder. Även Plankan på tå i 2x5 s + 1x16 s.
NP - Now playing: Adrian Lux - Teenage Crime

tisdag, augusti 10, 2010

10/8-2010

Veckodag: Tisdag

Jobbat: Semester

3 x Snackigt om dagen:
1. Haft grym migrän precis hela dagen. Men den ska inte hindra mig från att träna. Jag vet att min kropp försöker göra allt för att jag ska sluta träna. Den skriker verkligen ut "neeej vad gör du med mig, jag är inte van att röra mig, jag vill ligga framför soffan som jag brukar". Shut the fuck up säger jag då.

2. Städat köksskåpen, sorterat och slängt bort gammal skåpmat. Tagit fram vårt finporslin för nu ska vi börja använda dem istället för att de ska damma längst in i skåpet. Ut med J´s fula IKEA-porslin från hans ungkarsliv. Han hade fan ingen smak då.

3. I övrigt har jag läst på boken Döden i grytan och sovit en stund. Skönt med semester.

Väder: Mulet men ganska varmt och skönt ändå.

Ätit idag:
Frukost: Äggröra, 1 finncrisp med bregott och mjukost, 1 kopp te.
Lunch: Inget för jag åt så sen frukost.
Mellanmål: Kesella med äppelmix. Vatten.
Middag: Lax och broccolipuré med skirat smör. Vatten.
Mellanmål: Kaffe m grädde, 1 ölkorv, 2 ostkuber, 1 hemmagjord energibar

Tränat: 30 min spinning och 30 min styrketräning. Plankan 4x45 sekunder + 1x13 s på tå.

NP - Now playing: Johnossi - Dead End

Edit 100811: strök över en svordom, ska sluta svära så mycket.

måndag, augusti 09, 2010

Döden i grytan



Mats-Eric Nilsson, som skrev böckerna "Den hemliga kocken" och "Äkta vara" har släppt en ny bok. Döden i grytan. Den här gången tillsammans med Henrik Ennart. Den släpptes för 1 vecka sedan och det hade jag totalt missat. Vilken tur att jag tittar in i Mats-Erics hemsida lite då och då för att kolla in nyheter. Så J fick precis en beställning på att gå till närmaste bokhandel för att införskaffa boken idag.

Provläs boken här.

Varför jag började läsa på boken Äkta vara idag igen, var för att vi såg en skräckfilm igår, Food inc. En hemsk film om livsmedelshanteringen i USA. Tror tyvärr inte att den är så långt borta från sanningen hur livsmedels- och djurhållningen är här i Sverige. Men för varje gång man släpper såna här böcker, som Mats-Eric skriver, eller filmer som Food inc så kommer det nya konsumenter som får upp ögonen och blir mer medvetna om vad man stoppar i sig. Mat ska inte vara billigt. Den ska kosta så att djuren blir behandlade på ett bra sätt och att vi får näringsriktig mat för vårt välbefinnande. Inte en tomat som plockats när den är grön för att sen fraktas genom halva kungariket för att sen gasas röd. Då avstår jag hellre tomaten. Vilken sjuk jävla värld vi lever i!!!

Plankan



Såhär gör man plankan. Själv kör jag på knäna tills jag blir starkare. Har klarat 7 sekunder på tårna. Det är tyngre och svårare än vad det ser ut. Testa. Jag har klarat att maxa 90 sekunder och normalt kör jag 4x40 sekunder. Men den här veckan kommer jag köra 4x45 sekunder.

Veckomeny vecka 32

Här kommer veckans matsedel. Jag tycker det fungerar bättre att bara välja ut fyra maträtter per vecka. Det blir ju ofta rester över, så kan man äta samma maträtt nån annan dag. Jag var helt emot rester tidigare och slängde alltid mat som blev över. Beror nog på att jag som barn fick rester så ofta att jag bestämde mig där och då att aldrig äta rester när jag blir vuxen. Men det är inte så tokigt ändå. Ibland kan man ju faktiskt göra en helt ny maträtt av resterna.

Godiset och efterrätten som ska göras den här veckan har jag hittat hos min favoritblogg Green Kitchen Stories, de är helt inne på samma linje som mig med att undvika vitt mjöl och vitt socker så långt det går. Gillar verkligen deras tänk. Att använda frukt som sötningsmedel istället för socker. Så himla smart tänkt.

Vegetariskt: Linsbiffar med tzatziki och couscous
Fisk: Ungsbakad lax med broccolipuré
Kyckling: Hel ekokyckling i ugn med sallad och currysås
Kött: Lövbiffsrullader med ugnsbakade grönsaker och kantarellstuvning
Mellanmål: Kesella, chilikyckling
Godis: Kladdiga nötrutor
Efterrätt: Pink Frozen Cheesecake

söndag, augusti 08, 2010

Örtmarinerade kycklingfiléer med ostblomkål och persiljesås



Kvällens middag.

Örtmarinerad kyckling:
4 kycklingfiléer
1 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk soja
0,5 msk muscovadosocker
1 msk timjan, mejran, rosmarin
0,5 tsk salt
svartpeppar
massor med färsk persilja

Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingfiléerna. Marinera helst över natten men några timmar räcker också vid tidsbrist. De får ändå en väldigt god smak.
Lägg kycklingfiléerna med lite av marinaden i en ugnsfastform och kör in de i 225 graders ugn i ca 20-25 minuter.

Ostblomkål:
Koka några blomkålsbuketter i lättsaltat vatten i 1 min, häll av vattnet och lägg över blomkålen i en ungsform och skiva ost över. Låt gratineras i ugnen tills det ser smarrigt ut. Ca 10-15 min.

Persiljesås:
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
nypa salt och peppar
massor med färsk persilja

Blanda och servera den kall.