Lax är en stor favorit. Jag tror jag skulle kunna äta ugnsbakad lax 5 dgr i veckan utan problem. Jag älskar också att äta den kall dagen efter. Här är ett axplock med bilder av de laxrätter jag gjort senaste året.
Kall lax med hollandaisesås, alfagroddar, minispenat och balsamico
Laxsoppa med grädde, vitt vin och rotfrukter
Laxburgare med räkröra och chevrésallad
Ungsbakad chililax med mangosallad
Ugnsbakad lax med juliennegrönsaker och hemmagjord hollandaisesås
Ugnsbakad lax med nyriven parmesan och blomkålsmos
Lax, bearnaisesås, avokado, paprika och lök
Citronlax med stuvad vitkål och smörstekt sugarsnaps
Limelax med kantareller och hollandaisesås
Fjärilslax med couscoussallad och limesås
Fetaostgratinerad lax med grönsakspasta (morot+zuchini) och en kall vitlökssås
3 kommentarer:
Jag tycker det är så svårt med lax för jag får den alltid så himla torr. Några tips?
tyvärr är jag också den enda i familjen som gillar lax. Gubben tänker jag inte försöka göra något åt men det är ju lättare att lära barnen att uppskatta smaken om fiskskrället inte är snustorrt.
Helt fantastiska laxrätter, verkligen inspirerande förslag.
Helen, jag brukar köra in de i ca 200 grader varm ugn ca 10-15 minuter och sen tar jag ut de strax innan de är klara, så får de stå ca 10 minuter efter det och efterkoka i sin egna värme. Då blir det jättebra. Jag har ett glaslock som passar perfekt till vår ugnsform och då håller de sig varma också. Men för mig gör det inget om laxen hinner bli lite ljummen eller kall.
Cinerella... tack =) jag tror jag är sugen på lax just nu. Vi har helt slut i frysen så jag måste beställa från fiskbilen igen. Vi kollade lite på laxen som finns i butiken igår, men den såg verkligen inte bra ut. Så jag väntar tills fiskbilen kommer hit istället.
Skicka en kommentar