Shit pommes blomkål vilket gott blomkålsmos jag fick till. Såhär ska jag alltid göra den i fortsättningen.
Ingredienser
1 ekologiskt blomkålshuvud
1 salladslök
grädde
salt
vitpeppar
mjukost
Gör såhär:
1. Koka blomkålen och salladslöken i bitar i grädde, smör, salt och vitpeppar tills den är mjuk.
2. Häll över gräddkoket i en bunke och blomkålen i en annan.
3. Mosa ihop blomkålen med en stor klick mjukost och eventuellt lite av gräddkoket. Smaka av med salt och peppar och ta mer gräddkok om det behövs.
4. Stek till lite ekologisk korv (eller något annat gott).
Fakta om blomkål:
Blomkål innehåller ca 2-3 gram kh/100 gram. Med andra ord ett perfekt tillbehör för lowcarbaren.
C-vitamin | 49 mg |
D-vitamin | 0 mcg |
Energi | 19,3 kcal |
Fett | 0,3 g |
Fibrer | 1,9 g |
Folat | 64 mcg |
Järn | 0,5 mg |
Kalcium | 22 mg |
Kolhydrater | 2,1 g |
Mättade fettsyror | 0,06 g |
Protein | 2 g |
Zink | 0,3 mg |
Håller med dig, blomkålsmos är jättegott, det slår potatismos! Mitt godaste gör jag ungefär som du, men med philadelphiaost och så lite av Renée Voltaires buljongpulver som krydda.
SvaraRaderakokar du allt i bara grädde inget vatten alls? och hur mycket grädde ungefär? låter jättegott så måste provas :)
SvaraRadera