Sidor

söndag, oktober 24, 2010

Pizzamania



Igår hade vi pizzamania här hemma. Allt gjort från grunden. Vi gjorde faktiskt 5 st pizzor, lite väl många för bara 4 personer, men när vi spånade fram vad vi skulle ha för topping så blev det ett köpslående av sällan skådat slag och då slutade det med 5 olika pizzor. Alla goda på sitt sätt även om vissa (inga namn nämnda) inte gillade alla. Vilket är helt okej. Till gjorde jag en pizzasallad och en hemmagjord (såklart) bea.

Jamie Olivers fantastiska pizzadeg (bästa pizzadegen ever, krispig och lättarbetad)
1 kg Saltå kvarns vetemjöl (innehåller inget mjölbehandlingsmedel)
1 tsk havssalt
50 g jäst
1 msk råsocker
4 msk olivolja
6,5 dl fingervarmt vatten

Jag värmde vattnet och blandade med jäst, socker, olivolja och salt i min assistent. Hällde sen i allt mjöl och körde assistenten i ca 6 minuter. Lät sen degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Kavla ut tunnt. Överbliven deg delade jag upp i lagom stora bitar och la in i frysen tillsammans med tomatsåsen nedan.


Tomatsås
3 tetror passerade tomater
4-5 vitlöksklyftor finhackade
olivolja
basilika
salt
svartpeppar

Fräs vitlöken i olivoljan, häll i tomaterna och finhackad basilika. Låt puttra i 20-30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.


Topping: (90% av ingredienserna ekologiska)

Parma-mozzarella-ruccola-soltorkade tomater

Chilibiff-lök-tomat-bea-kantarell

Veggopizza-champinjoner-tomater-paprika-kalamata oliver

Salami-råriven rödbeta-pinjenötter-chevre-ruccola

Banan-curry-kyckling-jordnötter

Sätt på favorittoppingen och grädda på högsta i mitten av ugnen tills det ser gott ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar