Ingredienser för 6 portioner:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
1 msk socker (kan uteslutas och i de flesta recept har man 1/2 dl socker, behövs inte. Lovar!)
3 gelatinblad
100 g mascarpone (kan uteslutas, normala recept har inte mascarpone)
Jag gjorde såhär:
Jag gjorde såhär:
Jag skrapade ur vaniljstången. Har du inte en vaniljstång så ta 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker om du inte är så känslig för kolhydrater. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Sen kokade jag ihop vaniljstången, grädden och sockret och lät koka ca 2-3 minuter. Dra av från plattan och smält ner geltainbladen och mascarponeosten. Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen ca 3 timmar. Vid servering dekorera med 1-2 skivade jordgubbar samt vispad grädde.
Pannacottan innehåller i E% följande:
5% Kolhydrater
91% Fett
91% Fett
4% Protein
4 g kolhydrater/portion
MMMMM det där ser riktigt vår-smarrigt ut!!!!!!!!
SvaraRadera