Sidor

söndag, juli 31, 2011

Lax och körsbärstomater bakade i ugn med yoghurtsås




Enkelt och supergott och snabbmat the lchf way.

Lax och tomater bakade i ugn
400 g lax
200 g körsbärstomater i kvist
Smör
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Chiliflingor

Yoghurtsås
4 dl rysk yoghurt
1 klyfta vitlök
1-2 tsk franska örter
1 msk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger
Salt
Peppar
Finhackad salladslök

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg ner laxen och tomaterna i en ugnsform. Klicka på smör lite här och där. Krydda laxen med flingsalt, nymalen svartpeppar och chiliflingor. Strö över lite olivolja över tomaterna och lite flingsalt.
3. Lägg in laxen och tomaterna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills laxen är färdig.
4. Under tiden som laxen och tomaterna är i ugnen så rör du ihop yoghurtsåsen.
5. Världens enklaste sås. Rysk yoghurt blandas med vitlök, franska örter, salt, peppar, olivolja och vit balsamvinäger. Strö över lite finhackad salladslök vid servering. Voila klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar