Sidor

lördag, juli 30, 2011

Coleslaw



Fick en fråga per mail hur jag gör min coleslaw. Trodde jag lagt ut receptet men det hade jag inte. Så här kommer min variant. Jag hoftar men här kommer ungefärliga mängder hur jag gör. Smaka av är mitt råd, är det gott när du smakar av så är det gott när ni sitter till bords ;)

Coleslaw
1 större mängd Vitkål
1-2 morötter
1 dl Rysk yoghurt (eller creme fraiche)
1 dl hemmagjord majonnäs
Olivolja
Vit balsamvinäger
(ibland även 1 ekologiskt äpple)
Salt
Nymalen svartpeppar

1. Skär vitkålen i mandolin till strimlor (eller med en osthyvel).
2. Skala och riv morötterna i julienneskalaren (eller riv med rivjärn på grova sidan).
3. Blanda i rysk yoghurt och majonnäs.
4. Smaka av med en god olivolja, vit balamsvinäger och salt och peppar.


2 kommentarer:

  1. Kul med ny variant, det är så gott
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen gott. Ha en fin dag du med.

    SvaraRadera