Sidor
▼
lördag, juli 09, 2011
8/7-2011
Dagens bild: HA! Jag lyckades göra egen tjock och krämig majonnäs idag och det var svinenkelt. Och då menar jag verkligen SVINENKELT. Tack Masterchef Australia för tipset. Jag lägger ut receptet nån dag när jag fått till den som jag vill ha smaken.
Veckodag: fredag
Jobbat: 7-17
3 x Snackigt om dagen:
1. Jobbade hemma.
2. Vi har fixat hela kvällen i Tuvas rum. Jäklar vad vi skällde på varandra. Det verkligen rök om oss, till slut började vi asgarva båda två när vi skällde som värst. Det var ganska skönt, för efter det var det lugnt i huset igen och vi fick ordning på hennes eländiga rum. Eller ordning och ordning. Allt är ute ur hennes rum nu så att vi har en chans att få ordning nu. Ska bli skönt.
3. Har precis spöat J i alfabet på nätet. Man ska inte börja spela för då hinner klockan bli 02:50 och fåglarna börjar kvittra utomhus att det är dags att vakna.
Väder: Fint och soligt, kanonväder helt enkelt.
Ätit idag:
Frukost: 1 frökex med ekologisk färskost. 1 kokt ägg med kaviar. Keso med blåbärssylt. Kaffe med grädde.
Lunch: Några kycklingbitar och ruccolapesto. 1 glas vatten.
Mellis: Inget
Middag: Ostquiche med päronsalsa. 1 glas vatten.
Kvällis: Kaffe med grädde. 1 ruta mörk choklad. Kesella+Kesella rabarber.
Dagens kcal: 1582
Tränat: Vilodag men pysslat hela kvällen
NP - Now playing:
!!!!!!! Men jösses! Jag har ju sagt hur du ska göra massor av gånger! SÅ ENKELT! Aldrig mer köpesmajonäs!
SvaraRaderaKram
/Anka
Näpp det har du inte. Men däremot skulle du visa mig, men så långt kom vi aldrig. Men tack gode gud så finns MasterChef Australien som hjälpte mig ;) Så nu kan jag äntligen göra tjock fet och krämig majonnäs. Tjohooo.
SvaraRaderaTyvärr så smakade den ättiksprit typ. underligt att det finns så många olika skumma sätt att göra både bea och majo, så finns det enklare sätt också.
SvaraRadera//J
Ajdå jag har i väldigt lite syra i den jag gör.
SvaraRaderaÄggula
Olja
Dijonsenap
Vinäger eller citron
Svartpeppar och salt
= Mums!Ingen ättiksmak alls!
Kram på er!
/Anka
Problemet var att det var för fin olivolja om jag förstod cina rätt. fanns massa kemiska o tekniska förklaringar på vad som händer med olivolja. Så tipset var, använd inte olivolja :-)
SvaraRaderaMen perfekt konsistiens, så nu skall hon bara trolla dit smaken också.
//J