Sidor

onsdag, april 06, 2011

Marianns ljusa LCHF-bröd


Tack Mariann för ditt goda recept på ett ljust lchf-bröd. Den blev verkligen superbra. Bättre än jag hade kunnat ana. Trodde dels att den skulle bli äggig i och med att det var så mycket ägg i, och sen trodde jag att den skulle smaka kokos, men inte ens det gjorde den. Och då hade jag ändå två kolhydratsätare som smakade brödet tillsammans med mig och ingen av de tyckte att det smakade kokos utan tyckte mer att den hade en neutral smak. Och det bästa med brödet är att den är ur energisynpunkt det bästa lchf-brödet jag råkat på. Se uträkningen längst ned i detta inlägg.



Innan gräddning...
Ingredienser:
10 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
Sesamfrön

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda ägg, salt och smör.
3. Blanda i kokosnötsmjölet och bakpulvret.
4. Smörj en brödform.
5. Häll i smeten och strö över sesamfrön.
6. Grädda i ca 30-40 min (i min ugn räckte det med 30 min)



Skiva upp brödet. Jag fick ihop 27 skivor.

Energifördelning (beräknad på 27 skivor)
Minde än 1 gram kolhydrater per skiva.



Källa: Marianns mat & bak

15 kommentarer:

  1. Tack Trillian för den fina recensionen!!
    var tvungen att göra ett blogginlägg om den!

    SvaraRadera
  2. Tack själv Mariann. Ett kanonrecept och nu har jag tuggat i mig mer bröd och det är verkligen tokgott. Passar verkligen mina smaklökar.

    SvaraRadera
  3. det ser riktigt saftigt och gott ut!! :) får prova nån dag!

    SvaraRadera
  4. Nybakat är iofs alltid gott, men även för en kolhydratsjunkie som mig så var det här gott. Bra gjort trillian och tack för receptet Mariann.

    //J

    SvaraRadera
  5. Varsågoda!
    Om ni provar och vill recensera brödet är ni mer än välkomna att göra det inne på min blogg. Kul att få veta hur det går för brödet där ute :)

    SvaraRadera
  6. Alltså jättekul med din viktnedgång ..men varför en vansinnig ketogen diet ..ja det hette så någon gång på 90 talet man blir ganska tilt i skallen av det sedan är det inte speciellt effektivt heller med tanke på att bara 1-2 av kolhydraterna omvandlas till fett din framgång beror nog mer på att du äter mindre än att själva dietformen skulle ha någon inverkan.

    SvaraRadera
  7. Hej på dig Eljocke. Jag har svarat på din fråga här:

    http://trillianshorna.blogspot.com/2011/07/lasarfraga-om-lchf-den-vansinniga.html

    SvaraRadera
  8. Det här var så fantastiskt gott bröd, tack snälla ni för att ni delar med er av receptet.
    Jag delade länken till receptet på min facebooksida, hoppas att det var ok. Tycker att fler LCHF:are skall prova brödet.

    SvaraRadera
  9. Vad kul att du gillade det. Och det är helt okej att länka. Ha det gott och lchf:a för livet =)

    SvaraRadera
  10. Går det verkligen bra att blanda alla ingredienser direkt? Brukar man inte blanda de torra först? Eller spelar det ingen roll i detta fall? Jag hade bara 9 ägg så jag la till lite mjölk... får se hur det blir. Tack iallafall för receptet, återkommer med smakrecension!

    SvaraRadera
  11. Kan man ha lite egenmalt mandelmjöl i istället för kokosmjöl i tror ni?:)

    SvaraRadera
  12. Riktigt riktigt gott bröd! Det blev hur gott som helst! Så för alla er som är sugna på bröd gör detta, smakar varken ägg eller kokos, till min förvånad. Riktigt gott blev det!
    Första gången jag gjorde det blev brödet lite torrt dock så andra gången la jag i 2 dl grädde 40%. Blev hur bra som helst och det smakade ännu bättre. + att man fick till det sär lilla extra lchf ;-) tack för receptet!

    Lättlagat, gott och väldigt mättande!

    SvaraRadera
  13. Vet inte om bloggen är aktiv, men stämmer det att du inte kör fiberhusk i ditt recept eller har du missat det bland ingredienserna? :) tacksam för snabbt svar! kram

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera