Sidor

måndag, april 04, 2011

Kallrökt lax på kokospannkaka



Här är ett förslag på hur man kan servera kallrökt lax för att det ska se smarrigt ut.

På uppläggningsfatet har jag:
Kallrökt lax i skivor
Citron i skivor
Creme fraiche utduttad med matsked
finhackad rödlök
finhackad gräslök
dillkvistar






Här har jag lagt laxduttarna på en kokospannkaka.

Kokospannkakorna gör jag såhär:
2 dl grädde
1 dl mjölk
3 ägg
1 dl cocosmjöl
1 tsk fiberhusk (physsiliumfrön)
1 krm salt

Blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Den blir ganska fast. Stek på medelvärme i mycket smör. Jag lägger ca 1 msk smet i 3 klickar i stekpannan, så blir det lagom storlek att vända. När jag gör dem för stora så är de lite svåra att hantera.

2 kommentarer:

  1. Uhm.. du har lige givet mig lyst til laks til morgenmad i morgen. Virkelig smukke billeder :)

    SvaraRadera
  2. Ja bättre start på dagen blir nog svår att få ;)

    SvaraRadera