Sidor

måndag, april 11, 2011

Hemmagjord salsa



Het, god och utan tillsatser blir det när man lagar sin egna salsa.

Ingredienser
2 tomater
1 röd paprika
1 rödlök
1 röd chili

Gör såhär:
1. Skålla tomaterna i kokande vatten i ca 1-2 minuter. Dra av skalet och grovhacka.
2. Sätt ugnen på 250 grader grill och grilla paprikan så den får en svart yta (tar ca 6-10 minuter). Ta ut från ugnen och låt svalna under ett lock. När den svalnat, dra av den svarta ytan från paprikan och grovhacka.
3. Finhacka rödlök och en hel röd chili, med frön och allt, men önskas en mildare salsa så kan man skrapa bort fröna.
4. Fräs rödlök och chili i olivolja i några minuter och tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt paprika och tomat och låt puttra ihop i ca 20-30 minuter på svag värme. Rör om då och då.
5. Smaka av med lite salt men det behövs verkligen inte. Jag tyckte smakerna kom fram fantastiskt utan några som helst kryddor. Blev så himla goda och rena smaker. Alla i familjen gillade verkligen den här salsan.
6. Häll ner i en burk och ställ in i kylen för att dra åt sig. Jag gjorde salsan dagen innan vi skulle äta den. Håller uppemot 1 vecka i kylen. Men det blev inte mycket kvar av den här satsen.

Mumsfilibaba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar