Sidor
▼
onsdag, februari 16, 2011
Broccoli- och Kasslergratäng
Ja ja ja... detta gillade jag och passade mina smaklökar! En ny favorit helt klart. Nästa gång ska jag bara låta såsen puttra lite längre så den blir lite mer krämig.
Ingredienser:
2 st broccolibuketter
400 gram kassler i tärningar eller strimlor
1 st gul lök
5 dl grädde
2 dl ost
salt & peppar (behövs knappt nån salt eftersom kasslern är så salt i sig självt)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär broccolin i stora bitar och förväll i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter.
3. Smörj en ugnsfast form och lägg i broccolin.
4. Stek kasslerbitarna och lägg den över broccolin.
5. Hacka gul lök och fräs den mjuk i smör. Tillsätt grädden och låt småputtra ihop till en krämig sås. Lägg i osten mot slutet och låt smälta in i såsen. Salta (liiiite) och peppra efter smak.
6. Häll såsen över broccolin och kasslern. Gratinera i ca 10-15 minuter.
Energiberäkning per portion (beräknat på 6 portioner)
Kolhydrater 4,62 E%
Protein 17,65 E%
Fett 77,73 E%
498 kcal per portion
Helt underbart recept! älskade det!
SvaraRadera