Sidor

söndag, september 19, 2010

Lammstek med örtsås rostad rödbeta och klyftpotatis



Lammstek:
1 kg ekologisk lammstek utan ben
flingsalt
1 msk mortlad timjan (färsk eller torkad)
6 hackade vitlöksklyftor
0,5 dl raw agave sirap
saften från 1 citron
svartpeppar

Gnid in flingsalt runt hela steken. Blanda ihop mortlad timjan, vitlöksklyftor, agave, citronsaft och svartpeppar och pensla runt hela steken. Lägg steken på ett galler med en ugnsform under. Stick in en stektermometer. Låt steken först gå ca 10-15 minuter på hög värme (250 grader) för att få en fin färg. Sänk därefter temperaturen till 120 grader och låt steken få ca 55-60 grader innertemperatur. Ta ut steken och lägg den i folie och låt den vila i 20-30 minuter innan servering.


Örtsås:
2 dl creme fraiche
1 tsk raw agave sirap
1 vitlöksklyfta
lite salt och lite vitpeppar
färsk timjan


Rostad rödbeta och klyftpotatis:
Färska klyftade rödbetor
Klyftad potatis
Smör
Olivolja
Flingsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar