Sidor

onsdag, juli 28, 2010

To Do: Supermüsli

Nu ska jag göra egen supermüsli. Det jag gillar med det här receptet är att den är sockerfri och innehåller en massa nyttigheter. Precis vad jag behöver för att komma i form! Det blir en perfekt start på dagen. Hittade ett recept hos Green Kitchen Stories, som för övrigt är en fantastisk blogg. Kika in där.

Green Kitchens Glutenfria Supermüsli
2 stora burkar

5 dl quinoaflingor
2,5 dl mandlar (grovhackade)
2,5 dl valnötter (grovhackade)
2,5 dl kokosflingor
2 dl hampafrön
2 dl pistagenötter (grovhackade)
2 dl pumpafrön

4 msk osötad äppelsirap (det går att använda honung istället)
4 tsk kanel

Sätt ugnen på 175°C och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienserna i en skål tillsammans med äppelsirap och kanel.
Häll ut allt på de två plåtarna och rosta i ugnen i 10-15 minuter.
Rör om några gånger så att ingenting bränns vid. Ta ut och låt svalna.

200 g torkade aprikoser (hackade)
100 g torkade mullbär (hackade)
100 g torkade incabär
100 g gojibär
100 g russin
100 g gröna russin
100 g krossade linfrön

2,5 dl bovetepuffar
2,5 dl amaranthpuffar

Hacka all torkad frukt och lägg i en skål tillsammans med bovete-,
och amaranthpuffarna under tiden nötterna, fröna och flingorna är i
ugnen. Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt med extra kanel efter smak.
Förvara müslin i stora glasburkar.

Här en direktlänk till receptet:
http://www.greenkitchenstories.com/sv/glutenfri-supermusli/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar