Sidor

lördag, februari 13, 2010

Fiskbiffar med limesås, potatismos och rårivna morötter


Jättegott blev det. Vi åt det i onsdags. Tuva älskade den här rätten, så hon åt upp resterna dagen efter.

Fiskbiffarna:
600 gram fisk benfri (jag tog marulk och lax)
2 st äggulor
1 dl grädde
1 st lime, skal
0,5 st finhackad röd chili
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
smör att steka i
salt och peppar

Limesåsen:
Creme fraiche
Saften från 1 lime
2 vitlöksklyftor
lite lite honung
salt & peppar

Potatismos:
potatis
mjölk + grädde
smör
vitpeppar
salt

5 kommentarer:

  1. Du har ju missat en viktig blogg i dina länkar på högersida...
    http://tundras.blogg.se/index.html
    chop chop, you fix :)

    //J

    SvaraRadera
  2. Gjorde en egen variant av detta, de godaste jag ätit på länge. Tack för inspirationen :)

    SvaraRadera
  3. A: Vad kul, alltid kul när man kan inspirera och det är helt rätt att man gör sina egna varianter. Det gör jag hela tiden =)

    SvaraRadera
  4. Nu är det onsdag.......tadam, tadam, tadam....väntar väntar....

    /Anka

    SvaraRadera
  5. Anka, du vet att de som väntar på något gott väntar alldeles för länge?
    //J

    SvaraRadera