Sidor

måndag, december 21, 2009

Pepprig kålsoppa med köttfärs



Jag lyckades verkligen med kålsoppan den här gången. Valde att gå på min egna erfarenhet och sket i allt vad recept heter. Gjorde allt på en hoft och det visade sig att J som inte alls brukar tycka om kålsoppa åt TVÅ portioner av denna. Så det var ju skitkul.

Här kommer receptet:
1 spetskål
800 g nötfärs
1 purjolök
3 ekologiska buljongtärningar (utan glutamat)
2 liter vatten
salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikakrydda

Gör såhär:
Fräs köttfärs med goda kryddor (salt, paprikakrydda, vitpeppar och mycket svartpeppar). Hacka purjolöken och låt fräsa med köttfärsen mot slutet. Häll över köttfärsen i en kastrull. Hacka och fräs vitkålen med smör. Häll över i kastrullen och rör om tillsammans med köttfärsen. Häll i ca 2 liter vatten och tre buljongtärningar utan glutamat. Låt koka ganska länge. Jag hade i mycket grovmalen svartpeppar så att det fick en ganska pepprig smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar