Sidor

måndag, november 16, 2009

Libanesiskt på menyn i lördags


Anka, P och F var här och åt i lördags.

MEZE:
Lammköfta
Falafel
Halloumi med mynta
Hoummus
Libanesisk yoghurt med mynta och vitlök
Senapsdoftande morötter med ingefära
Tabbouleh
Fetaostfyllda cigarrer
Grillad paprika med pinjenötter
Baba Ganoush

Allt så klart hemlagat från grunden. Inga halvfabrikat över huvudtaget. På bilden ser ni resterna vi åt dagen efter så då ser det ju inte lika aptitligt ut. Borde tagit bilder när allt var snyggt upplagt i sina respektive fat. På bilden saknas också aubergineröran med det härliga namnet... Baba Ganoush. Finns en hel del kolhydrater med, men jag blev rejält mätt på portionen och åt inte ens upp allt. Men det var roligt att laga maten och det tog rejält med tid. Tex var man tvungen att blötlägga kikärterna i minst 10 timmar och sen koka de i över 1 timme. Jag lagade 10 olika rätter. I Libanon är det normalt att man har 12 rätter och ända upp till 40 rätter när det är stor fest. Det som kännetecknar Libanesisk mat är att många rätter innehåller chili, bladpersilja, mynta och korriander.

1 kommentar:

  1. Så FÖRBANNAT gott!!!!!
    Danskarna åt och var tysta...gott betyg!

    Kram
    Anka

    SvaraRadera