Sidor

söndag, maj 24, 2009

Kassler i pepparsås med coleslaw och riven morot


Coleslawn blir riktigt smaskig.

Vitkål
Morot
Majonnäs
Creme fraiche
Svartpeppar
Salt
Tabasco
Kumminfrön

Rev morot och vitkål. Förvällde vitkålen lite snabbt i kokande lättsaltat vatten. Blandade med majonnäs, creme fraiche och kryddor. Kumminfröna rostade jag i en torr stekpanna och blandade i mot slutet.

Kasslern:
Stek kassler i rikligt med smör i grillpannan (behövs inga kryddor)

Pepparsåsen:
Smör (ganska mycket)
1 msk hel rosépeppar
1 msk hel grönpeppar
2 msk grovmalen svartpeppar
salt
4 dl grädde
2 dl creme fraiche

Låt såsen puttra ihop med stekskyn från kasslern. Innan servering sila bort pepparkornen (blir lite knastrigt annars mellan tänderna). Lägg i kasslern i såsen och låt allt bli varmt. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar