söndag, februari 10, 2013

10/2-2013 - dag 217



Torsk med äggsås och grönsaks"spagetti"

Gurkspagetti som jag gjort med min VeggieTwister

Korvgryta med avokado

Lövbiff med bearnaise, fetaostsallad och chilifrön

Ribs med fetaostsallad och chilifrön

Gourmetkyckling med blandade grönsaker och chilivinägrette

En bild på vårt skitväder här i Sthlm... här är jag på väg hem efter jobbet förra veckan när det regnade och snöade samtidigt på tvären.


Dagens bild: Har varit lite dålig på att ta matbilder sista tiden. Men här är en blandad kompott från sista tiden.

Veckodag: söndag
Jobbat:
3 x Snackigt om dagen:
1. Okej, vi pratar om mina 365 dagar först. Stegen går bra. Har tagit dem nästan varje dag, men har missat lite för många för att vara helt nöjd. Är inne på dag 217 idag och har tagit 20000 steg 188 av de dagarna. Det är lite för mycket i mitt liv just nu för att jag ska kunna hålla 100% fokus. Tyvärr. Så jag är glad att jag ändå lyckas såpass bra med stegen. Men jag sa till mig själv idag att jag ska förlänga mina 365 dagar med lika många dagar som jag missar. Vikten står fortsatt still. Har verkligen hamnat i en platå, men jag försöker hålla humöret uppe ändå och inte stressa upp mig för det också. Det kommer börja gå neråt snart igen!!

2. Jag och J har nu gått på parterapi två sessioner á 1.5 timme. Det går riktigt bra och vi gillar terapeuten båda två. Vi ska gå på fredag igen. Jag ska berätta senare vad vi gör där och ge er lite tips och även 7 varningstecken på ett förhållande som inte fungerar och de 7 principerna för ett lyckligt äktenskap. Kan säga att vi hade mest på den lyckliga sidan. Vilket jag tror chockade min kära J. Vi är båda inne på att vi ska reparera vårt förhållande men än är inte faran över och vi har båda kommit överens om att när vi har varit hos terapeuten 4 ggr så ska vi sätta oss ner och försöka komma fram till något slags beslut.

3. Och minns ni att jag har gått med i Arbetsplatsklassikern? Från 20/2-3/3 skulle jag åka 90 km på skidor. Man får köra på crosstrainer som alternativ, vilket jag gjorde. Tog mina sista meter i torsdags och gick i mål som 1:a på vår avdelning, 3 veckor innan deadline. Naaajs! Nästa tävling börjar i maj och då ska jag cykla 300 km.

Väder: Soligt och kylslaget -4 grader. Men det snöade iaf inte idag tack gode gud.

Ätit idag:
Frukost: Crisp rye med bregott, mjukost, tomat, örtsalt. Kaffe med grädde.
Lunch: Crisp rye med bregott, mjukost, tomat och örtsalt. Kaffe med grädde.
Middag: Gourmetkyckling med sallad. 1 kopp äppelte.
Kvällis: Kaffe med grädde. Ostkuber. Crisp rye med bregott, mjukost, skinka, tomat och havssalt.

Antal steg: >20000 steg
Tränat: 60 min löpband
Vardagsmotion: städat och tvättat