onsdag, juni 30, 2010

Ny design igen

Nu satt Tuva bredvid och gav mig tips och råd. Vad tycks nu då? Headern kommer fixas till såklart. Men jag ska försöka vänja mig vid min nya layout först. Kanske inte ser likadan ut imorgon. Jag vet lika lite som ni.

Såhär orange såg bloggen ut för några minuter sedan. J höll på att dö av färgchock.

Ljud och bild i en härlig mix


Det här var riktigt coolt gjort. Gå in på länken och njut av ljud. Det är ett projekt där man sattit ihop 20 st youtube-videos, och där vi betraktare själva ska kunna välja vilka instrument vi vill spela. Jag blev helt tagen. Så vackert.

http://inbflat.net/


Han skriver:
"Play these together, some or all, start them at any time, in any order.
In Bb 2.0 is a collaborative music and spoken word project conceived by Darren Solomon from Science for Girls, and developed with contributions from users.
The videos can be played simultaneously -- the soundtracks will work together, and the mix can be adjusted with the individual volume sliders."

tisdag, juni 29, 2010

Sådärja

Gamla layouten ett minne blott. Jag är inte helt klar, men detta får räcka för ikväll. Tror jag är hyfsat nöjd. I alla fall betydligt bättre än förra layouten.

Jag vill göra om layouten på den här bloggen

Den är tråkig och trist och speglar inte min personlighet. Ska fundera lite...

Jäkla liv på fåglarna utanför

Jobbar hemma idag och har altandörren öppen och fåglarna härjar och skriker utanför. Undrar om katterna gjort nå jävulskap?

söndag, juni 27, 2010

Min filmblogg är uppdaterad

Jag har varit seg på att uppdatera den, men nu finns alla filmer och serier uppdaterade som jag sett sista tiden.

http://filmer-jag-sett.blogspot.com/

Glasbruksgatan i Stockholm av Mona Huss Walin



Den här oljemålningen hänger på SöS och man kan inte gå förbi den utan att stanna till en stund för att titta på alla detaljer och färger. Det här är en tavla som jag själv skulle vilja måla. Den är riktigt stor, 2 x 4 meter.

Underbar helg

Tack Anka, Peter, Peter 2 och lilla goa underbara Alma för en härlig midsommar tillsammans med mig, J och Tuva. Jag älskar när det blir såhär lugnt och skönt med god mat och ingen fylla. Jag är ganska trött på påverkade människor har jag märkt så det känns gött med en nykter midsommar. Skönt med såna vänner.

lördag, juni 26, 2010

Adam Lambert - Mad World

Tyvärr hittade jag inte någon bra video på Youtube (jag tycker youtube bara blir sämre och sämre) där man ser Adam Lamberts uppträdande med den här låten. Så ni får nöja er med bilder på honom och lyssna på hans grymma röst. När han gjorde den här Gary Jules-versionen av Mad World (originalet gjorde Tears for Fears) så föll jag. Vilken otrolig röst killen har.

söndag, juni 20, 2010

fredag, juni 18, 2010

Teddybears


Jag måste bara säga det. Jag älskar Teddybears. Det har jag gjort ända sen de hette Teddybears Sthlm. Då var det sagt.

Galgproblemet löst


Jag har precis löst vårt galgproblem här hemma. Vi har miljoners galgar som vi behöver och använder, men de är i vägen hela tiden. Så vi började spåna på att hänga upp något i taket i tvättstugan som vi kan hänga alla galgar i. Men vi kom ganska snabbt fram till att det kommer bli skitfult. Så idag slog det mig. Vi hade faktiskt lösningen framför näsan hela tiden. Vi har en såndär torkställning som hänger ner från taket och till den torkställningen hör ett långt rör som hänger högst upp över ställningen. Där. Precis där hängde jag alla galgar. Och det blev TOKBRA. Tänk att jag gått och svurit över dessa galgar i 5 års tid och så har vi haft en enkel lösning så nära hela tiden.

tisdag, juni 15, 2010

Dags att förnya bilförsäkringarna

Jag håller på och letar efter nya bilförsäkringar till mig och J. Min kostar 11860 kr per år och J´s kostar något mer. Det känns hutlöst dyrt. Iaf när jag lyssnar på andra människor vad de betalar för sina försäkringar. Vi har båda bilarna hos BMW Originalförsäkring och jag antar att de blir dyrare bara därför, vilket jag iofs inte förstår. För om nu flertalet BMW- och Mini Cooper-ägare har sina bilar försäkrade hos de så borde ju försäkringarna gå ner i pris. Hmmm, jag känner mig lite blåst och lurad just nu. Iaf nu efter att gjort en övergripande koll på försäkringar. De flesta försäkringar går för drygt 4500-8000 kr per år. Och då inkluderar det samma som vi har idag. Så varför ska vi ha en försäkring för flera tusen kr mer då? Min försäkring går ut om en månad så till dess ska jag hittat något billigare. J ska även ringa till BMW originalförsäkring och kolla varför deras försäkring är så mycket dyrare?

onsdag, juni 09, 2010

Herregud vilken jobbig skolavslutning jag var på idag

2 timmar. Först skolavslutning på gården i 1.5 timme. Förstå, en timme och 30 minuter. Det är lång tid det kära vänner. Sen 30 minuter inne i klassrummet. Men att hålla en avslutning ute på gården i 1,5 timme tyder på väldigt dålig planering av Säbyskolan. Jag är fortfarande förundrad. Alla föräldrar runtomkring kommenterade "tar det aldrig slut" osv, och då menar jag verkligen ALLA. Det här var längsta skolavslutningen ever och då har jag ändå varit med om både studenten och högskolan. Det var ju nästan rockkonsert-varning på den skolavslutningen. Hur tänkte de?

Ja ja, nu har iaf Tuva sommarlov. Hon satt bara och njöt i bilen efteråt "åh vad skönt" "åh herregud så skönt det känns i kroppen", "sommarlov mmmm".

Ja jag är avis. Men jag har semester den här veckan så jag njuter själv av tillvaron just nu. Nu är det bara Felix skolavslutning imorgon kvar.

tisdag, juni 08, 2010

Köpstopp 2010 - Resultat för maj

Det var då själva faaaaaa.....

Maj
Livsmedelskontot: 6648 kr (4800 kr)
Godiskontot: 1005 kr (400 kr)
Hygienkontot: 74 kr (400 kr)
Kattkontot: 548 kr (600 kr)
Nöjeskontot: 0 kr (0 kr)
Förbrukningsvaror: 295 kr (1200 kr)
Alkoholkontot: 0 kr (0 kr)
Bilkontot: 3964 kr (3000 kr)

Totalt: 12534 kr (10400 kr)
Resultat: -2134 kr

(första siffran hur mycket vi spenderat och siffran inom parentes vad vi budgeterat)

Granskning av kommentarer införd

Jag är tyvärr tvungen att granska kommentarerna i fortsättningen. Eftersom jag inte skriver så ofta här längre och inte håller koll på kommentarerna, och eftersom jag fått på mig nån asiatisk liga som spammar min blogg med sina obegripliga kommentarer. När man får ett mail om kommentaren så länkar de till sidor med små blå piller, förlängningar av det manliga och förstoringar av det kvinnliga and so on...

Jag skrev först orden, men kom på att om jag skriver ut de riktiga orden så kommer jag få ännu mer spam. Så nej tack!

Jag förstår verkligen inte, är det verkligen såpass många människor som går på deras säljknep så att det är värt att spamma sådär mycket? Det måste ju verkligen finnas bra många pappskallar därute. Suckar djupt!