fredag, oktober 30, 2009

Halvdag

Så skönt med halvdag. Kom till jobbet 08:30 och drog 11:30. Sen åkte jag och köpte godis, kaffe och dyr mörk choklad. Sitter nu och tittar på Greys Anatomy och bara mår skitbra.

lördag, oktober 24, 2009

Tuff vecka

Idag ringde Anka och väckte oss kl 10:40 och jag sov så djupt så att jag först inte fattade vad som hände. J sprang upp och svarade och jag trodde klockan vad 6 på morgonen. Men så var icke fallet. Hon ville att jag och Felix skulle hänga med på Muse ikväll på Hovet. Men jag orkade bara inte =(

Varför är jag så trött? Höstdepression kanske? Äsch jag vet inte. Men det är ganska mycket nu både på jobbet och här hemma. Händer saker hela tiden. Men det har varit en svinkul vecka på jobbet. Jobbig men kul. Var med om en uppgradering av mitt system för första gången. Svinmycket att tänka på inför, under och efter så huvudet har verkligen snurrat.

lördag, oktober 17, 2009

Köttfärsbiff och ungsbakade tomater


Hittade receptet hos mataffären.se. De har härmat Matfrid genom att de gör iordning recept på goda maträtter och sen kan man med ett klick beställa hem alla ingredienser inklusive receptet. Himla smart om man har idétorka. Rätten blev jättegod och en favorit blev de ungsbakade tomaterna. De har vi gjort redan 2 ggr den här veckan. Kanske ska nämna också att jag anpassat recepten utifrån LCHF. Så bort med ströbröd och annat onödigt.

Köttfärsbiffar:
600 g nötfärs
2 äggulor
1 dl vispgrädde
salt & peppar

Blanda och forma 4 biffar. Stek på hög värme i 1 minut på varje sida så att de får stekyta.

Själv la jag sen en ostbit ovanpå biffen när den stekt färdigt. Nästa gång ska jag testa att lägga lite mosarellaost direkt på biffen så den får steka med i ugnen.

Ungsbakade tomater:
8 stora tomater delade i 4 bitar
1 rödlök i klyftor
5 vitlöksklyftor skivade
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 msk oregano eller timjan
1 tsk flingsalt

Lägg tomater, rödlök och vitlök i en smord ungsfast form. Ringla över olivolja och vinäger. Krydda och lägg biffarna ovanpå. Stek i ugnen ca 25 minuter.

fredag, oktober 16, 2009

Jag älskar Idol

Sitter som klistrad varje gång det är Idol på TV.

Mina favoriter är:

Tove


Mariette


Calle

och...

... juryn såklart!!!

tisdag, oktober 13, 2009

glosboken.se

Riktigt smart sida. Här kan man lägga upp barnens glosövningar så får de träna både på stavning samt glosor tills de kan det. Skitsmart att göra det till ett roligt dataspel. Nu finns mamma Trillian reggad.

http://www.glosboken.se

måndag, oktober 12, 2009

Bert är min nya HERO


Efter att ha sett tre avsnitt av Matakuten på Tv4 så inser jag vilket otroligt jobb han lägger ner på att försöka förändra de förbannade stolpiga politikerna och Livsmedelsverket. Ju mer jag hör om Livsmedelsverket ju mer börjar jag undra varför i hela helvetet de har det uppdraget de har?? Vad gör de för nytta?? Om nån vet så låt mig få veta det. Snälla jag vill verkligen att de ska finnas för nån slags nytta, känns trist att vi skattebetalare ska betala för ett verk som bara gör onytta för folks hälsa. Det är något som är allvarligt fel där, det är något som är allvarligt fel med livsmedelsindustrin, det är något allvarligt fel med våra politiker. Hur kan man tillåta att servera våra barn 65 E-ämnen per vecka i skolan?? Hur gick det till och var någonstans försvann matkulturen och matglädjen? Var gick det fel? Jag skulle vilja åka tillbaka i tiden till det vägskälet där man valde att sluta laga maten från grunden till våra barn och servera den skit med billiga tillsatser som görs idag. Och den där förbannande kärringen (jag vet, inte särskilt konstruktivt, men jag är så jäkla upprörd just nu) Dreber, VD på Livsmedelsföretagen, vad babblade hon om egentligen? Snacka om att göra bort sig totalt.


Det har gått så långt så att Felix har slutat äta mat i skolan... inte konstigt att han är deprimerad. De serverar margarin och lättmjölk på hans skola och maten är under all kritik. Han brukar äta lite ris. Funderar på att börja skicka med honom en matlåda. För han måste äta för att orka och det gör han inte just nu. Tack för det förbannade jävla livsmedelsverket och förbannade jävla politiker som bara tänker på att leverera skit till billigaste pris. Men vet ni... jag tror ni är helt fel ute och jag tror det kommer kosta både pengar och folks hälsa i längden.

lördag, oktober 10, 2009

Storstädning


Idag tog hela familjen ett ryck och storstädade och då menar jag verkligen STORstädat. Ordentligt. I hörnen, flyttat på möbler, skåpluckor, dammat hörn, skurat, tvättat kläder, tvättat fönster och torkat kakel. Jätteskönt. Vi är inte helt klara. Hallen, datarummet, min och J´s sovalkov, garderoberna och inuti skåpen kvar. Men de fortsätter jag nog med i morgon helt själv. Är så nöjd med min familj idag. Alla jobbade stenhårt för att få det bra. Städade från kl 12 till 19 med en kort lunchpaus och det känns i hela kroppen.

fredag, oktober 09, 2009

lördag, oktober 03, 2009

Husmor

Nu har jag bakat två äppelpajer från äpplen från våra egna äppelträd. Ena pajen ska in i frysen och den andra ska vi äta ikväll till efterrätt. Nyss åt vi en god förrätt med Cipressi Filetto di lombo, chevré, frisé, balsamico och honung (synd att jag inte tog ett foto). Gott är bara förnamnet. I ugnen mognar just nu en gourmetkyckling och på spisen kokar kronärtsskockor till mig och Tuva och majs till J. Känns som en mycket trevlig dag så långt...

Och nyss ringde Anka och berättade att 7 november ska hon och P gifta sig. Bara närmaste familjen ska närvara inklusive mig och mina nära. Varför planera 1 år i förväg när man kan göra det 1 månad innan ;)

fredag, oktober 02, 2009

Månadens klädköp

Inhandlat lite nytt till både mig och barnen idag. Såhär ser mina nya kläder ut. En rent ut sagt skitsnygg kofta, gillar den asmycket och vet att jag kommer använda den mycket hela hösten.


Blusen är finare på än på bild. Gillar de små klädda knapparna och de armbågslånga ärmarna.



Felix fick nya jeans och strumpor. Tuva fick jeans, lång t-shirt, stickad lång tröja och strumpor. Försökte få Felix att köpa en ny tröja på Intersport men vad jag än pekade på som jag tyckte var snyggt så ville han inte ha. Han hatar verkligen att handla kläder. Han tycker att det är bättre att jag åker och handlar själv eftersom jag alltid hittar snygga kläder till honom lättare om han inte är med och tjurar. Sant.

Lyssnar på underbara Muse


Fi satan vad de är bra!!

Idag bytte vi barn. T kom med Tuva och hämtade samtidigt Felix hem till honom. Kom på det precis att det är ju 5 månader sen sist när Felix var hem till sin pappa. "Det är nog dags" som Felix sa häromdagen. Hade känts konstigt att ha en helt barnledig helg så då tyckte jag att Tuva kan komma till oss så vi får lite ensamtid med henne också. Mysigt. Så vi har tittat på Idol ikväll och käkat godis. Ja faktiskt... jag har käkat smågodis idag, och gissa vem som har ont i magen.

Pink - Dear Mr. President

Älskar den här låten och det var kul att se en av Idoldeltagarna lyckas med just den här låten häromdagen. Här är originalet.

Dear Mr. President,
Come take a walk with me.
Let's pretend we're just two people and
You're not better than me.
I'd like to ask you some questions if we can speak honestly.

What do you feel when you see all the homeless on the street?
Who do you pray for at night before you go to sleep?
What do you feel when you look in the mirror?
Are you proud?

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye
And tell me why?
Dear Mr. President,
Were you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
How can you say
No child is left behind?
We're not dumb and we're not blind.
They're all sitting in your cells
While you pave the road to hell.
What kind of father would take his own daughter's rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?
I can only imagine what the first lady has to say
You've come a long way from whiskey and cocaine.

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye?
Let me tell you 'bout hard work
Minimum wage with a baby on the way
Let me tell you 'bout hard work
Rebuilding your house after the bombs took them away
Let me tell you 'bout hard work
Building a bed out of a cardboard box
Let me tell you 'bout hard work
Hard work
Hard work
You don't know nothing 'bout hard work
Hard work
Hard work
Oh
How do you sleep at night?
How do you walk with your head held high?
Dear Mr. President,
You'd never take a walk with me.
Would you?

torsdag, oktober 01, 2009

Weeehooo

Nu är man fast anställd =)

Toklycklig är bara förnamnet. Hade ett kanonsamtal med min chef. Han gav mig massor med beröm och hoppades att jag ville stanna kvar på företaget. Ja va fan tror han? =)

Samma dag som jag fick fast anställning på jordens bästa företag så sa J upp sig från sitt jobb. Man kan bara garva åt oss. Men jag tycker han gjorde helt rätt.

Samtidigt när allt detta händer så har jag en jättedeppig son som rent ut sagt mår skit. Jag har därför valt att både idag och imorgon sluta redan efter lunch för att vara med honom och låta honom prata av sig. Just nu mår han bättre än vad han gjorde igår.